MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Wintergroene Clematis

Wintergroene Clematis zijn mooie blikvangers. Plant ze op een beschutte plek, ze hebben een hekel aan de koude oostenwind in de winter. De meeste bladhoudende Clematis, bloeien ook nog eens vroeg. Kortom, een prachtige klimplant waar u het hele jaar plezier van zult hebben!

Lees meer

Groenblijvende Clematis planten

Clematis of bosrank is van oorsprong een bosplant, vandaar dat ze er niet van houden met hun wortels direct in het zonlicht te staan. Ze groeien omhoog naar het licht toe. Een plekje in de halfschaduw tot volle zon is dan ook ideaal. Zorg dat er altijd voldoende water bij de wortels kan komen, de wortels afdekken met een dakpan om ze tegen de zon te beschermen, houdt ook regenwater weg. Dat is dus geen goed idee. Zet liever andere planten rondom de voet om direct zonlicht weg te nemen.

Een beschutte plek uit de koude winterwind is aan te raden. Plant de plant wat dieper in ietwat humusrijke grond. De ranken houden zich vast aan een klimrek of takken van een struik. Clematis ‘Pixie’ heeft de leuke eigenschap dat deze zich als bodembedekker zal gedragen als hij geen houvast vindt aan een muur. 

Bladhoudende bosrank snoeien

De bloemen van de vroegbloeiende en bladhoudende Clematis zijn al het jaar ervoor gevormd. Snoei de lange twijgen dan ook iets terug na de bloei, zodat zich nieuwe scheuten vormen. Snoeien is niet noodzakelijk.

Kenmerken wintergroene bosrank (Clematis)

Plant: klimplant

Wintergroen: ja
Bloemkleur: wit, geel, groen, roze en rood
Bloeitijd: maart, april
Hoogte: tot 5 meter
Standplaats: halfschaduw, zon
Aantal per strekkende meter: 3
Grond: humusrijke tuingrond
Overig: veel bladhoudende Clematis geuren!

Wintergroene Clematis kopen

De meeste wintergroene Clematis zijn winterhard tot matig winterhard tot een temperatuur van -12 graden Celsius. Dit staat aangegeven bij de soort Clematis. Een bladhoudende Clematis zorgt voor een zichtdichte afscheiding met bloemen in het vroege voorjaar. U kunt uw klimplanten thuis laten bezorgen of gratis afhalen bij een van onze vele afhaalpunten.

Liever een andere klimplant? Kijk dan eens bij onze klimrozen, blauweregen of kamperfoelie.

Laden..