MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Krokus

Krokussen (Crocus) kunnen al in februari hun kopjes opsteken. Ze bloeien, samen met sneeuwklokjes, sneeuwroem en winterakonietjes, al heel vroeg in het jaar. Wilt u vroeg van krokussen genieten, poot ze dan wat eerder in het seizoen dan andere bollen; in september en oktober. Krokussen hebben de bekende gele, witte of paarse kleur. Tegenwoordig zijn er variaties op deze kleuren, zoals oranje, roze en blauwe krokussen.

Lees meer

Soorten krokussen

Een bijzondere voorjaarsbloeiende krokus is de blauwe grootbloemige krokus. Deze bloeit van maart tot mei. Wilt u meerdere kleuren kleinbloemige Crocus, kies dan voor de botanische mix.
Er zijn naast voorjaarskrokussen ook herfstkrokussen. In ons assortiment vindt u de roze bloeiende Crocus zonatus. Een andere herfstbloeiende krokus is de saffraankrokus (Crocus savitus). Bijzonder van herfstkrokussen is dat u ze binnen tot bloei kunt laten komen, door ze gewoon op een schoteltje te leggen zonder aarde en water. Ze zullen vanzelf uitlopen. U kunt ze na de bloei poten; het jaar erop heeft u dan herfstkrokussen in uw tuin.
Alle krokussen verwilderen. U hoeft ze na de bloei niet uit de grond te halen. Voor de meeste bloembollen geldt dat het aanplanten in groepjes een mooi effect geeft. U kunt krokussen goed in pot poten. Ook onder bomen of in het gazon zullen ze het goed doen. 

Kenmerken Crocus

Plant: voorjaarsbloeiende bloembol
Bloemkleuren: wit, geel, oranje, roze, paars, blauw
Bloei: februari - mei

Hoogte: 8-12 cm
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale, goed doorlatende tuingrond
Overig: krokussen verwilderen en hoeft u na de bloei niet te rooien

Lees hier meer over: krokus plantenbloembollen planten * bloembollen bewaren * bloembollen in pot

Krokussen kopen bij Directplant.nl

Gaat u krokussen in pot zetten, dan kunt u bij ons hydrokorrels en potgrond bestellen. Wel zo makkelijk. U kunt uw bestelling afhalen bij een van onze afhaalpunten of thuis laten bezorgen. Bent u niet tevreden? Wij bieden garantie op uw aankoop!

Wilt u toch liever andere bloembollen? Kijk dan ook bij onze blauwe druifjes, tulpen of narcissen.

Laden..