Hoogstambomen in uw tuin

Hoogstambomen zijn bomen die hoogte en diepte in de tuin brengen. Eigenlijk zou in iedere tuin een (kleine) boom toegepast moeten worden en dat is mogelijk! Er zijn namelijk ook bomen die maar 4 meter hoog worden of denkt u bijvoorbeeld eens aan planten op stam. Bij hoogstambomen begint de eerste vertakking meestal op ongeveer 180 cm. Een boom hoeft u niet alleen te kiezen om de uiteindelijke volwassen hoogte; een schitterende herfstkleur, blad- of bloeikleur en vruchtdracht kunnen ook doorslaggevend zijn. Wilt u graag vruchten, dan zijn fruitbomen of een sierappel misschien een optie. Gaat u voor iets echt aparts, kijk dan eens bij onze bijzondere bomen. Let op wij hebben een aparte categorie gemaakt voor de esdoorn (Acer), bekend om zijn herfstverkleuring.

Lees meer

Hoogstambomen planten

U kunt hoogstambomen het hele jaar planten, tenzij het vriest. In de maanden november tot en met april worden vaak hoogstambomen uit de volle grond, met kale wortels, aangeboden. Deze zijn goedkoper dan bomen in pot. Bomen in pot kunt u wel het hele jaar aanschaffen en planten. Verbeter de grond met bijvoorbeeld Vivimus wanneer u plant, zo geeft u uw hoogstamboom een goede start. De stamdikte van de boom geeft de hoogte van de boom aan. Daarnaast bepaalt dit ook de grootte van de kluit en dus het plantgat. Lees in ons blog over bomen meer over de maten. Wilt u uw boom door ons laten planten dan bieden wij hiervoor een inplantservice.

Hoogstambomen bij Directplant.nl

Pas na uw bestelling halen wij uw hoogstamboom op bij de kweker, zo bent u verzekerd van een gezonde boom. U kunt uw boom ophalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland of door ons laten bezorgen. Vergeet niet tegelijk een set boompalen te bestellen om uw boom te verstevigen.

Bent u toch op zoek naar iets anders? Kijk dan bij ons complete aanbod bomen, hier vindt u vast wat u zoekt!

Laden..