MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Taxus baccata haagplant

Taxus baccata is een langzaam groeiende conifeer. De Taxus, in het Nederlands venijnboom, wordt zeer veel toegepast als wintergroene haagplant. Door de donkergroene naaldkleur van de Taxus vormt het een mooie wand in de tuin, waardoor de bloeiende planten extra opvallen.

Lees meer

4 producten gevonden

4 producten gevonden

Verzorging van Taxus

De Taxus is een zeer sterke en winterharde haagplant, het enige waar hij een hekel aan heeft is natte voeten. Een goede drainage van de grond is belangrijk. Wij adviseren de Taxus tweemaal te snoeien; mei en september zijn goede snoeimaanden. Snoeit u te ver in, dan zal de Taxus altijd weer uitlopen, dit in tegenstelling tot haagconiferen. U kunt Taxus ook heel goed voor vormsnoei gebruiken. De Nederlandse naam venijnboom verwijst naar de giftigheid van Taxus baccata. Let bijvoorbeeld op dat u de haag niet plaatst waar dieren er van kunnen eten. Andere wintergroene haagplanten zijn Buxus, laurier, haagconiferen en bladhoudende haagplanten.

Kenmerken Taxus (venijnboom)

Plant: heester
Hoogte: 300 tot 500 cm
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Grond: normale tuingrond
Aantal: 3 per strekkende meter
Snoei: mei/juni en september
Overig: wintergroen, let op met huisdieren en/of vee

Wilt u meer weten lees dan ons blog over het planten, snoeien en verzorgen van taxus

Taxus kopen 

Naast Taxus baccata haagplanten, vindt u bij ons ook in verschillende snoeivormen van Taxus. Zoals Taxus in kubus-, bol- of spiraalvorm. Doordat de Taxus baccata langzaam groeit is de aanschaf duurder dan van de meeste andere coniferensoorten. In de maanden november tot en met april kunnen Taxus haagplanten uit de volle grond geleverd worden, dat scheelt weer in de prijs. Taxus is daarnaast het hele jaar in pot verkrijgbaar. Wilt u meteen al een hogere Taxushaag, dan leveren wij haagplanten uit de volle grond tot 200 cm hoog en in pot tot 450 cm hoog. Alle venijnbomen zijn gekweekt door gespecialiseerde kwekers en zijn van hoge kwaliteit. U krijgt dan ook groeigarantie op uw Taxus. De haagplanten kunnen tot in uw tuin bezorgd.

Bent u op zoek naar andere mooie haagplanten? Bekijk dan ons aanbod coniferen, beukenhagen of prachtige buxus haagplanten.

Laden..