Treurbomen met hangende takken

Treurbomen zijn bomen die van nature groeien met hangende takken. Meestal worden deze bomen niet zo hoog of groeien langzaam. Solitair op een plek met voldoende ruimte komen ze het beste tot hun recht. Treurbomen zijn vaak bomen die speciaal voor deze eigenschap zijn gekweekt. Wilde soorten hebben eigenlijk nooit hangende takken.

Lees meer

Bijzondere treurbomen

Naast de bekende treurbomen, zijn er bijzondere soorten die iets extra’s hebben. Zo heeft de treurberk Betula pendula ‘Youngii’ bijvoorbeeld geen opgaande kroon, waardoor deze breder wordt en lager blijft. Deze bijzondere treurboom wordt wel prieelberk genoemd. De treursierpeer Pyrus salicifolia 'Pendula' heeft fijn grijsbladig blad, witte bloesem en kleine siervruchten in het najaar. Andere treurbomen met bloesem zijn de sierkersen en moerbei met roze of witte bloemen in het voorjaar. Wilt u hogere treurbomen dan zijn de katsoera met in het najaar geurende bladeren of een rode treurberk een mooie keuze. Een groenblijvende treurboom is de treurceder of treurcypres. Net als treurbomen, groeien zuilbomen ook in een natuurlijke vorm. Zuilbomen hebben een smalle en opgaande vorm en passen daardoor prima in een kleinere tuin. Leibomen, bolbomen en dakbomen behouden hun vorm door snoeien.

Treurbomen bij Directplant.nl

Alle treurbomen worden gekweekt door gespecialiseerde kwekers. Wij hebben dan ook het volste vertrouwen in onze bomen en geven groeigarantie. Treurbomen kunnen het hele jaar in pot geleverd worden en meteen geplant worden (mits het niet vriest). Sommige treurbomen worden tevens uit de volle grond – met kale wortels – aangeboden van november tot en met april. Deze zijn voordeliger in aanschaf. U kunt uw treurbomen zelf ophalen op een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland of laten bezorgen. Daarnaast is het mogelijk uw boom door ons professioneel te laten planten met onze inplantservice.

Bent u toch op zoek naar iets anders? Kijk dan bij ons complete aanbod bomen, hier vindt u vast wat u zoekt!

Laden..