MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Bijenplanten

Bijen kunnen onze hulp goed gebruiken en geven ons daar weer veel voor terug. Met planten die rijk zijn aan nectar en stuifmeel helpt u de bij aan voedsel. Doordat ze van bloem naar bloem vliegen op zoek naar voedsel zorgen ze ook voor de bestuiving van bijvoorbeeld ons fruit.

Lees meer

Bijvriendelijke tuin

De meeste planten die geschikt zijn voor bijen, zijn ook belangrijk voor vlinders en andere nuttige insecten. U heeft geen grote tuin nodig om bijenplanten neer te zetten; in steden en de gemiddelde achtertuin vindt de bij al heel wat voedsel uit veel verschillende bloemen. Zelfs planten op een balkon zijn waardevol voor de bij! Naast bloeiende nectarrijke planten kunt u ook een insectenhotel in uw tuin ophangen, zodat u ze niet alleen voedsel, maar ook een rustplek vinden in de tuin. 

Bijenplanten

Over het algemeen zijn open bloemen, schermbloemen, makkelijker voor een bij om nectar en stuifmeel uit te halen dan gevulde bloemen waar het bloemhart nauwelijks zichtbaar is. Meestal geven wilde botanische soorten ook meer voedsel dan doorgekweekte plantensoorten. Om de bij van het vroege voorjaar tot het late najaar van eten te voorzien, zijn planten met verschillende bloeitijden of een lange bloeitijd ideaal. Goede drachtplanten zijn bijvoorbeeld wilgen met vroegbloeiende katjes, krokus, Campanula, vlinderstruik en verschillende soorten tuinkruiden. Onderstaande top 10 is gegeven tijdens het Jaar van de Bij (2012), maar het blijven onverminderd goede bijenplanten! 

  1. Veronica longifolia, ereprijs
  2. Aruncus dioicus, geitenbaard
  3. Hesperis matronalis, damastbloem
  4. Thymus serpyllum, wilde tijm
  5. Salvia officinalis, salie
  6. Origanum vulgare, wilde marjolein (metsel-, zand-, kegel-, bloedbijen)
  7. Stachys byzantina, ezelsoor (speciaal voor grote wolbij) ook haren voor nest!
  8. Lathyrus latifolius, brede lathyrus (Lathyrusbij; behangersbij)
  9. Coreopsis verticillata, meisjesogen (tronkenbijen, groefbijen)
  10. Aster ageratoides, herfstaster (groefbijen)

Lees meer over: insecten in de tuin * dieren in de tuin * insectenhotels * bijen helpen in de tuin

Bijenplanten kopen

Bij Directplant kunt u bijenplanten selecteren op kleur, bloeitijd, hoogte en standplaats zodat u planten ziet waar u én de bij blij van worden. Om het u makkelijk te maken hebben wij ook een complete vlinderborder samengesteld geschikt om vlinders en bijen mee aan te trekken. Uw bijenplanten worden thuis bezorgd of u kunt uw planten afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over het land.

Bent u op zoek naar andere tuinplanten? Bekijk dan ook eens onze vlinderplanten, asters of ga naar alle vlinderstruiken in ons assortiment.

Laden..