Pluimhortensia

Pluimhortensia’s (Hydrangea paniculata) zijn bladverliezende tuinplanten die in de zomermaanden, soms tot in de herfst, bloeien met grote pluimen in groen, wit, roze of rood. Sommige soorten zijn meerkleurig of verkleuren gedurende het seizoen.

Lees meer

Soorten pluimhortensia’s

Een nieuwe pluimhortensia en heel bijzonder is de Hydrangea paniculata 'Early Sensation'. Deze soort begint al vanaf mei te bloeien met crèmewitte bloemen die later van roze naar wijnrood kleuren. Soms volgt aan het einde van de zomer een tweede bloei. Spectaculair is vooral dat het blad prachtig verkleurd in de herfst. Ook nieuw bij Directplant zijn de pluimhortensia's op stam, deze zullen niet hoger dan 100 cm worden. U kunt hieronder iets anders planten terwijl u tegelijk hoogte geeft aan uw border en kunt genieten van de prachtige bloemen. 

Pluimhortensia’s bij Directplant

Pas na uw bestelling halen wij de pluimhortensia op bij de gespecialiseerde kweker. Zo bent u verzekerd van een kwalitatieve plant. Snoei pluimhortensia’s in het vroege voorjaar tot 30 cm boven de grond terug. Bij aanplant raden wij aan om Vivimus voor zuurminnende planten aan het plantgat toe te voegen. Hortensia’s houden van vochtige grond, geef water bij droogte. Mocht uw plant onverhoopt toch niet aanslaan dan geven wij groeigarantie.

Toch liever wat anders? Kijk dan eens bij onze andere bloeiende struiken zoals hortensia, sering, vlinderstruik of rododendron.       

Laden..