MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Bolbomen in uw tuin

Bolbomen zijn meestal bomen die zijn geënt op een onderstam. De stam zal nog minimaal in de hoogte groeien, wel wordt de stamomtrek ieder jaar dikker. Hoe ouder de boom (stamdikte), hoe groter de bol van de boom zal zijn. De onderstam is meestal 200/225 cm hoog, waarna de eerste vertakking van de bolvorm begint. Er zijn verschillende soorten bolbomen die u op een bepaalde manier kunt snoeien. Snoeiadvies vindt u bij uw favoriete boom bij de verzorging. Bij de bolbomen zitten ook de meeste groenblijvende bomen. Wilt u een groenblijvende bolboom, vink dan in de linkerkolom ‘wintergroen’ aan om uw zoekopdracht te verfijnen. 

Lees meer

Bijzondere bolbomen

Heel bekende bolbomen zijn de bolacacia en de bolcatalpa. Maar wilt u eens iets anders, dan zit u bij ons ook aan het goede adres. Wat dacht u van een bolkastanje of bolprunus? Bolbomen behouden hun vorm door snoeien, hoewel er speciale gekweekte vormen zijn waarbij snoei niet nodig is, deze bomen groeien van nature in een bol en hoeft u alleen in te korten als de bol te groot wordt. Het is daarnaast mogelijk om bomen in een kubusvorm te leiden en snoeien zoals onder andere de plataan, sierpeer en glansmispel. Wilt u geen bol- of kubusvorm, dan ziet onder leibomen en dakbomen andere geleide vormen.

Lees meer over: bolboom snoeien 

Bolbomen kopen

Naast bolbomen hebben wij nog meer mooie vormen in ons assortiment. Bijvoorbeeld zuilbomen. Door hun smalle opgaande vorm passen deze goed in kleinere tuinen. Of treurbomen die van nature met hangende takken groeien. De bolbomen die u bij Directplant bestelt, komen van gespecialiseerde kwekerijen. Na uw bestelling worden de bomen pas bij de kweker opgehaald. Zo bent u verzekerd van verse bomen. U kunt uw bestelling laten bezorgen of bij een van onze afhaalpunten ophalen. 

Bent u toch op zoek naar iets anders? Kijk dan bij ons complete aanbod bomen, hier vindt u vast wat u zoekt!

Laden..