MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Klimrozen

Klimrozen zijn er in veel kleuren, geuren en bedekken een muur, pergola of rozenboog. Ze kunnen niet zelf klimmen dus u moet ze een handje helpen door de roos te leiden en hier en daar te bevestigen. Plant klimrozen op een zonnige plek in voedzame grond.

Lees meer

Soorten klimrozen

Prachtig zijn doorbloeiende klimrozen die vanaf de zomer tot in het najaar bloeien. Rambler rozen bloeien vaak maar eenmaal, meestal juni en juli, zeer uitbundig en met enorme groeikracht. Een rambler roos heeft dan ook de ruimte nodig en kan goed grote oppervlakken bedekken en in bomen groeien. Snoeien van ramblers is niet echt noodzakelijk, maar kan natuurlijk wel. Zorg bij doorbloeiende klimrozen dat takken niet ouder dan drie jaar worden. Dit doet u door oude takken bij de grond weg te knippen of net boven een uitloper die naar buiten groeit en weer als hoofdtak dienst kan doen. Doorbloeiende klimrozen snoeit u na winter, in februari of maart wanneer het niet vriest. Houd een aantal hoofdtakken aan en knip alle zijtakken weg. In de zomer, tijdens de bloei, kunt u gerust oude bloemen wegknippen. De roos zal hierop reageren door nieuwe bloemen aan te maken. Knipt u alle bloemen weg tot aan het eind van de bloeitijd, dan krijgt u geen bottels in de roos. Een roos die mooie bottels geeft is bijvoorbeeld Rosa ‘Paul’s Scarlet Climber’.

Kenmerken klimrozen (Rosa)

Plant: heester
Bloemkleur:
 roze, wit, geel, oranje, rood, paars, blauw
Hoogte: tussen de 250 en 400 cm
Bloei: juni, juli, augustus, september, oktober
Standplaats: zon
Grond: voedzame tuingrond
Aantal: 3-4 per meter
Snoei: in februari, maart en nogmaals in de zomer
Overig: winterhard, geurende bloemen! 

Lees hier meer over het snoeien van klimrozen of over verschillende soorten rozen

Klimrozen kopen

Bent u op zoek naar een klimroos dan bent u bij Directplant aan het juiste adres. Verfijn uw keuze door eerst op kleur te selecteren en vervolgens op bloeitijd. U kunt uw bestelling laten bezorgen of bij een van onze afhaalpunten ophalen. Mocht de plant ondanks uw goede zorgen toch niet aanslaan dan bieden wij u groeigarantie.

Wilt u toch liever een andere struik? Kijk dan ook eens bij de pluimhortensia, vlinderstruik of sering. Of ga naar al onze rozen in het assortiment. 

Laden..