MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Lampenpoetsersgras voor in uw tuin

Lampenpoetsersgras (Pennisetum) is een siergras dat bloeit met mooi gevormde aren van augustus tot in oktober. Ook na de bloei behoudt de plant sierwaarde, snoei hem dan ook pas na de winter in het vroege voorjaar. De meeste Pennisetum is winterhard en staat het liefst op een zonnige, tot halfschaduw plek op normale voedzame tuingrond die niet uitdroogt. Knip het siergras in het vroege voorjaar tot circa 10 centimeter boven de grond af.

Lees meer

Lampenpoetsersgras in de tuin

Pennisetum is een mooi siergras met smal blad waaruit de bloemaren bloeien. Deze nazomerbloeier combineert mooi met bijvoorbeeld zonnehoed, Helenium, Liriope, salie en andere siergrassen. Maar ook als solitair is dit siergras een aanwinst, bijvoorbeeld in een grote groep of in pot. De bloemstelen kunnen ook mooi in een (droog)boeket. De plant kan goed worden opgenomen, gedeeld en verplant. Lampenpoetsersgras wordt ook wel borstelveergras genoemd. 

Lees hier meer over: siergrassen snoeien en verzorgen

Kenmerken Pennisetum

Plant: vaste plant, siergras
Halmkleur: wit, roze, rood tot donkerbruin
Hoogte: 30-100 cm 
Bloei: augustus-oktober
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale tuingrond
Aantal: gemiddeld 5 per m2, maar zeer afhankelijk van de potmaat en soort
Snoei: in het vroege voorjaar kort knippen
Overig: Pennisetum villosum en 'Rubrum' zijn matig winterharde soorten, die u het beste tegen vorst kunt beschermen.

Lampenpoetsersgras kopen bij Directplant

De meeste siergrassen worden in P9 potten van 9x9 centimeter aangeboden of in grotere containers zoals C2 van 17 cm. Na de bloei knippen sommige kwekers de siergrassen terug, waardoor u een klein plantje krijgt, dat in het voorjaar zeker weer gaat uitlopen. Mocht het onverhoopt toch niet aanslaan dan geven wij op al onze planten groeigarantie. U kunt bij uw bestelling aangeven of u de planten thuis wilt laten bezorgen of zelf afhaalt bij een van de vele afhaalpunten in Nederland.

Kijk ook eens bij onze andere tuinplanten, bijvoorbeeld varens, bamboe of aster

Laden..