MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Boerenhortensia

De boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) heeft zijn naam gekregen omdat deze hortensia veel bij boerderijen werd aangeplant. De macrophylla hoeft u niet te snoeien, wel knipt u de oude bloemen af. Kies voor een witte, groene, blauwe, roze of rode Hydrangea macrophylla. Er zijn ook soorten die prachtig verbloeien naar een andere kleurtint naarmate het seizoen verstrijkt of eindeloos doorbloeien. 

Lees meer

Boerenhortensia verzorgen

Hydrangea houdt van vocht, ook een van de redenen waarom de plant zo vaak aan de rand van boerderijen werd geplant; hij onttrok vocht rondom het huis. Nu nog steeds staan bloeien hortensia’s langs sloten en waterkanten. De boerenhortensia bloeit in bolschermen of in platte bloemschermen (Teller-groep). De bloemen verschijnen tussen juni en september, hoewel sommige nieuwe soorten eindeloos doorbloeien.

Boerenhortensia snoeien

Er ontstaat vaak verwarring over wanneer u hortensia moet snoeien. De Hydrangea macrophylla bloeit op overjarig hout. Dat betekent dat de bloemknoppen al in het voorgaande jaar zijn gevormd. Snoeit u de struik rigoureus in de lente dan krijgt u datzelfde jaar geen bloemen! Knip dus alleen de dode bloemen uit de struik na de bloei. Wordt hij te groot, dan kunt u hem verjongen door steeds om en om wat takken bij de grond af te knippen, de takken die u laat staan zullen dat jaar bloeien. Het volgende jaar snoeit u de oude takken en laat u de nieuw gevormde takken staan. Ook kunt u takken tot bijvoorbeeld een derde terug knippen. Wordt de plant echt te groot dan kunt u hem het beste verplanten. Er zijn nieuwe soorten zoals de Forever&Ever en Endless Summer die geen specifieke snoeiregels hebben, want deze bloeien op eenjarig hout. Hoe zuurder de grond, hoe blauwer een blauwe hortensia zal blijven.

Kenmerken Hydrangea macrophylla

Plant: heester
Bloemkleur: wit, roze, rood, blauw, groen, paars, meerkleurig
Hoogte: tot 150 cm
Bloei: mei tot september
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: vruchtbare, vochtige grond
Aantal: 3-5 per m2 (afhankelijk van de potmaat)
Snoei: niet nodig, alleen dode bloemen wegknippen
Overig: winterhard, bladverliezend

Lees hier meer over: hortensia planten en vezorgen * hortensia snoeien * blauwe hortensia * witte hortensia * bijzondere hortensia 

Boerenhortensia kopen

Bestellingen tot en met zondag gedaan worden vanaf vrijdag bezorgd. Dat komt omdat wij alle planten persoonlijk bij de kweker selecteren en bij u of een van de vele afhaalpunten afleveren. Op alle planten krijgt u groeigarantie.

Wilt u liever andere struiken? Kijk dan bij de andere heesters, sering of vlinderstruik

Laden..