MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Vlinderstruiken (Buddleja davidii)

Vlinderstruiken (Buddleja davidii) zijn mooie struiken die veel bloemen produceren. De vlinderstruik doet wat hij zegt, hij is namelijk zeer aantrekkelijk voor vlinders, die genieten van de nectar die de vlinderstruik voortbrengt. Vlinderstruiken groeien overal, zolang ze genoeg zon krijgen. Zelfs op arme, droge grond groeien ze goed. Ze bloeien van juli tot in september. Snoeien is voor de vlinderstruik zeer belangrijk anders groeit hij uit de perken. Het beste kunt u de vlinderstruik ieder jaar in het vroege voorjaar (na de nachtvorsten) tot 30 cm boven de grond snoeien. De struik zal in datzelfde jaar weer een hoogte van 150 tot 200 cm bereiken en uitbundig gaan bloeien.

Lees meer

Soorten vlinderstruik

Tegenwoordig zijn er ook laagblijvende vlinderstruiken te koop, zoals de Buddleja davidii ‘Free Petite Dark Pink'. Deze groeit compact tot zo’n 65 cm en bloeit met diep paarse bloemen. De Buddleja ‘Blue Chip’, ‘Lilac Chip’ en ‘White Chip’ worden slechts 80 cm hoog en kunnen ook prima in pot. Van normale hoogte, circa 250 cm, is de Buddleja weyeriana ‘Sungold’. Deze vlinderstruik is uniek vanwege de gele bloempluimen. Een uitzondering op de snoeiregels en ook qua uiterlijk bijzonder is de Buddleja alternifolia, een vlinderstruik met hangende takken. De lila bloemen bloeien op tweejarig hout, dat betekent dat u deze beter niet kan snoeien, behalve om oude takken uit de struik te snoeien. 

Kenmerken Buddleja (vlinderstruik)

Plant: heester
Bloemkleur:
 wit, geel, roze, rood, paars, blauw
Hoogte: van 70 cm tot 400 cm
Bloei: juni, juli, augustus, september
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: vruchtbare tuingrond, mag enigszins kalkhoudend
Aantal: afhankelijk van de soort en maat bij aanschaf
Snoei: jaarlijks in het vroege voorjaar (na de nachtvorsten)
Overig: winterhard, geurende soorten, vlinderplant

Lees hier meer over: vlinderstruik planten * 3 manieren om vlinderstruik te snoeien 

Vlinderstruik kopen 

Wilt u uw vlinderstruik professioneel laten inplanten dan bieden wij een inplantservice. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. Wij bieden groeigarantie op al onze planten.

Bent u op zoek naar andere mooie struiken? Bekijk dan ons aanbod fruitplantenrozen of prachtige rhododendrons.

Laden..