MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn laagblijvende planten die meestal breeduit groeien en zo een groot oppervlak bedekken. Doordat de grond bedekt is, krijgt onkruid geen kans en hoeft u minder te wieden! Zo krijgt u een onderhoudsarme en aantrekkelijk groene tuin.

Lees meer

Bodembedekkers kiezen

bodembedekkersOp grond waar geen planten groeien, zullen zich als snel verschillende onkruiden laten zien. Ook op open gedeelten in de border en voortuin, langs randen en onder bomen vullen zich zienderogen met ongewenste planten. Dat betekent wieden en veel onderhoud. Als u de grond bedekt met breed en laag groeiende planten, bespaart u zichzelf veel tijd. Hetzelfde geldt overigens als u de bodem bedekt met houtsnippers of cacaodoppen; deze zullen onkruid tegengaan. Er zijn bodembedekkers die bloeien, wintergroen zijn of in de schaduw kunnen. Waar u misschien niet snel aan denkt zijn bepaalde rozen of klimop die goed als bodembedekker dienst kunnen doen. Of de kruipende heester kornoelje Cornus canandensis die bloeit met witte bloemen, verkleurt in de herfst en rode bessen geeft. Een graag geziene bodem bedekkende plant is de kleine maagdenpalm Vinca minor, deze bloeit met paarse bloemen, is wintergroen en verdraagt schaduw. Ook sommige vaste planten die iets hoger worden, kunnen goed de grond bedekken, waardoor onkruid geen kans krijgt. Bijvoorbeeld verschillende geranium, heide, maar ook een aantal duizendknoop (Persicaria) en siergrassen zijn prima geschikt.

Lees hier meer over: verschillende soorten en het onderhouden van bodembedekkers in onze tuintips. 

Bodembedekkers kopen 

Bestelt u uw planten tot en met zondag bij Directplant, dan worden deze met eigen vervoer vanaf die vrijdag geleverd. De planten worden eerst opgehaald bij verschillende kwekers, wij hebben geen eigen voorraad, en door onze chauffeurs met groenkennis bij u thuis bezorgd of afgeleverd bij een van de afhaalpunten.

Liever andere tuinplanten? Kijk dan eens bij onze heesters, coniferen of varens

Laden..