MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Seringen (Syringa vulgaris)

Seringen (Syringa vulgaris) zijn heerlijk geurende tuinplanten die wel 500 cm hoog kunnen worden. Seringplanten zijn bladverliezend, de bloempluimen hebben diverse kleuren variërend van donkerpaars tot wit. Alle seringen bloeien in de maand mei. Snoeien is niet nodig, wilt u de sering toch snoeien dan kunt u dit het beste doen na de bloei. Een sering bloeit op het tweejarige hout, u kunt de oude dikke takken waarop de sering heeft gebloeid afsnoeien tot 30 cm boven de grond.

Lees meer

Soorten sering

De bekendste sering is de Syringa vulgaris. Maar er zijn ook andere soorten die kleiner blijven zoals de Syringa patula ‘Miss Kim’ een dwergsering die maar 125 cm hoog wordt en compact groeit. Bijzonder zijn ook de seringen op stam. Ideaal om in de border te plaatsen met daarvoor later bloeiende sierheesters of hortensia’s. Een bijzondere kleur heeft de Syringa vulgaris ‘Primrose’ met lichtgele geurende pluimen. Wilt u uw sering graag snoeien omdat de onderzijde kaal wordt, dan kan dat. 

Kenmerken sering (Syringa)

Plant: heester
Bloemkleur:
 roze, wit, geel, paars(rood)
Hoogte: tussen de 100 en 500 cm
Bloei: mei, juni
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: voedzame tuingrond
Snoei: hoeft niet, kan wel
Overig: winterhard, bladverliezend, geurende bloempluimen!

Sering kopen

Een aantal seringen zijn in de periode november tot en met april leverbaar uit de volle grond. Dit scheelt in de aanschafprijs. Seringen in pot zijn het hele jaar te bestellen. Sering kunt u het hele jaar planten, mits het niet vriest. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten. Bent u niet tevreden dan bieden wij u garantie. Het is mogelijk uw planten door ons te laten inplanten met onze inplantservice. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Bent u op zoek naar andere mooie bloeiende struiken? Bekijk dan ons aanbod rozenhibiscus of prachtige vlinderstruiken.

Laden..