Tuinkruiden als vaste plant in de tuin

Tuinkruiden zijn er als eenjarige en als vaste plant. Bij Directplant.nl vindt u vaste tuinkruiden. Ze vallen op door hun geur en kleur. Vaste tuinkruiden komen ieder weer terug. In de winter verdwijnen sommige onder de grond, om in het voorjaar weer groen uit te lopen. Kruidenplanten met houtige stengels zoals rozemarijn zijn wintergroen. Maak ruimte voor een kruidentuintje, zet tuinkruiden in pot op het terras of tussen uw borderplanten. Een plekje dichtbij de keuken is ideaal!

Lees meer

Soorten tuinkruiden

Onder de vaste tuinkruiden vallen onder andere rozemarijn, tijm, salie, bieslook, engelwortel en venkel. Ook munt is een vaste plant. Munt loopt uit met zijn wortels en heeft de neiging om te woekeren. Zet munt daarom in pot of op een plek waar dit tuinkruid begrensd wordt. Combineer verschillende kruidenplanten met elkaar en pluk geregeld verse kruiden. Het plukken of knippen van de kruiden zorgt ervoor dat de plant weer gaat uitlopen. Een klassieke kruidentuin is omlijst door een haagje. Vorm dit haagje bijvoorbeeld van rozemarijn en zet daar de vaste tuinkruiden salie, tijm en wilde marjolein (oregano) in. Deze soorten combineren goed omdat ze allemaal tegen een drogere standplaats in de zon kunnen. Wilt u een kant-en-klaar ontwerp van een kruidentuin, denk dan eens aan ons kruidentuin borderpakket. Wilt u iets bijzonders in blad of bloemvorm, denk dan ook eens aan rabarber en engelwortel; echte blikvangers in de tuin. Meer informatie over tuinkruiden leest u in ons blog

Tuinkruiden bij Directplant.nl

U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. Wij hebben alle vertrouwen in de kwaliteit van onze tuinkruiden, daarom bieden wij groeigarantie.

Wilt u iets anders dan vaste tuinkruiden? Kijk dan bij onze andere tuinplanten. Bijvoorbeeld bij lavendel, heide, vaste planten of exotische planten.

 

Laden..