Een prachtig alternatief voor Buxus

Er zijn alternatieven voor een Buxus als u iets anders wilt of uw huidige haag is aangetast door de buxusschimmel of buxusmot. Bent u op zoek naar een alternatief voor uw palmboompje dan wilt u natuurlijk wel dat deze dezelfde kenmerken heeft: klein blad, goed in vorm te snoeien en wintergroen. Het liefst groeit uw nieuwe haag net zo lief in de schaduw én is natuurlijk niet vatbaar voor ziektes.

Lees meer

Japanse of Chinese hulst (Ilex crenata)

Heel bekend als haagplant is de Japanse of Chinese hulst (Ilex crenata). Deze hebben geen stekelig blad of rode bessen, maar fijn ellipsvormig blad. Zoals bijvoorbeeld de Ilex crenata ‘Dark Green’. Deze heeft donker fijn blad en kan wel 3,5 meter hoog worden; groeit relatief snel met wel 15-25 cm per jaar. Een andere variëteit is de Ilex crenata ‘Golden Gem’, deze is geelbladig en blijft lager. Mooi voor een donkere plek, waar het gele blad goed zichtbaar is. Decoratief is de Ilex crenata ‘Convexa’ met iets bolvormig blad. Deze laat zich mooi in wolken of bollen snoeien.

Struikkamperfoelie (Lonicera nitida)

De takken van struikkamperfoelie (Lonicera nitida) groeien wat meer in de breedte, maar kunt u goed in vorm snoeien. Het blad is klein en glanzend. Bijvoorbeeld de Lonicera nitida ‘Maigrun’ en de iets donkerder groene Lonicera nitida ‘Elegant’, die meer breeduit groeit.

Buxus alternatief kopen bij Directplant

Ilex crenata en Lonicera nitida zijn beide een mooi alternatief voor Buxus en kunt u bij Directplant bestellen. Deze haagplanten worden bij gespecialiseerde kwekers opgehaald nadat u uw bestelling heeft geplaatst en kunt u thuis laten bezorgen of gratis ophalen bij een van de vele afhaalpunten.

Wilt u liever andere haagplanten die wintergroen zijn en in vorm gesnoeid kunnen worden? Kijk dan ook eens bij Taxus, Liguster, of blad houdende haagplanten

Laden..