MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Planten met milieukeur?

Bij Directplant verkopen we het liefst planten die zijn gekweekt zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen of genetisch manipulatie. Er zijn steeds meer kwekers die milieubewust kweken. Directplant werkt graag met deze kwekers samen!

Lees meer

Tuinplanten met keurmerk kopen

Er zijn steeds meer kwekers die milieubewust werken. Het idee is dat door een zo optimaal mogelijk klimaat te scheppen voor planten er nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Zijn die wel nodig, dan wordt gewerkt met natuurlijke vijanden van tuinplagen of toegestane afbreekbare stoffen om ziekten en schimmels tegen te gaan. Planten die milieubewust zijn gekweekt groeien langzamer, maar zijn des te sterker. Om die reden zijn ze meestal iets duurder dan niet-milieubewust gekweekte planten. Zo weet u wel dat u heel gezonde planten in huis haalt die tegen een stootje kunnen.

Milieubewust gekweekte planten bij Directplant

Directplant vindt het belangrijk om met zoveel mogelijk kwekers samen te werken die aan de natuur denken!
Van alle planten die u bij Directplant koopt is de herkomst bekend. Alle vaste planten worden gekweekt onder de keurmerken Planet Proof en Perennial Power, dit is dus niet geheel biologisch. Alle klimplanten met de maatvoering 60/80 cm en 100/125 cm zijn gekweekt onder MPS GAP, zij spuiten bijvoorbeeld geen neonicotiden. Wilt u graag een milieubewuste gekweekte plant, maar staat deze niet op onze website, vraag ons er dan naar! Wij leveren standaard organische grond voor de tuin zoals onze compost, meststoffen, tuin- en potgrond.

Meer over tuinplanten? Kijkt u ook eens bij onze bloembollen en borderpakketten.

Laden..