Planten met milieukeur?

Planten met milieukeur zijn tuinplanten die gekweekt worden zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Ook het genetisch manipuleren van plantgoed mag niet. Er zijn steeds meer kwekers die milieubewust kweken, Directplant werkt graag met deze kwekers samen!

Lees meer

Tuinplanten met milieukeur kopen

Er zijn steeds meer kwekers die milieubewust werken. Het idee is dat door een zo optimaal mogelijk klimaat te scheppen voor planten er nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Zijn die wel nodig, dan wordt gewerkt met natuurlijke vijanden van tuinplagen of toegestane afbreekbare stoffen om ziekten en schimmels tegen te gaan. Planten die milieubewust zijn gekweekt groeien langzamer, maar zijn des te sterker. Om die reden zijn ze meestal iets duurder dan niet-milieubewust gekweekte planten. Zo weet u wel dat u heel gezonde planten in huis haalt die tegen een stootje kunnen.

Milieubewust gekweekte planten bij Directplant

Directplant vindt het belangrijk om met zoveel mogelijk kwekers samen te werken die aan de natuur denken!
Van alle planten die u bij Directplant koopt is de herkomst bekend. Alle vaste planten worden gekweekt onder Milieukeur en Perennial Power, dit is dus niet geheel biologisch. Alle klimplanten met de maatvoering 60/80 cm en 100/125 cm zijn gekweekt onder MPS GAP, zij spuiten bijvoorbeeld geen neonicotiden. Daarnaast werken wij het liefst samen met kwekers met het Milieukeur en/of Groenkeur. Wilt u graag een milieubewuste gekweekte plant, maar staat deze niet op onze website, vraag ons er dan naar! Wij leveren standaard organische grond voor de tuin zoals onze compost, meststoffen, tuin- en potgrond.

Meer over tuinplanten? Kijkt u ook eens bij onze bloembollen en borderpakketten.

Laden..