MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Prachtige Euphorbia in uw tuin

Euphorbia of wolfsmelk is een wintergroene plant die vooral heel bijzonder is vanwege zijn aparte bladgroei. Veel soorten bloeien het hele seizoen met groene, gele of rode bloemen. Zet de plant op een zonnige plek op goed gedraineerde grond.

Lees meer

Euphorbia in de tuin

De naam wolfsmelk dankt de plant aan het witte sap dat tevoorschijn komt als u de plant knipt of afbreekt. Dit sap veroorzaakt een geïrriteerde huid; draag altijd tuinhandschoenen als u de oude bloemen of stelen afknipt. Euphorbia griffithii 'Fireglow' komt uit het Himalaya-gebergte, maar is net als de E. characias soorten matig winterhard. Deze planten kunt u het beste tegen strenge vorst of koude wind beschermen door de plant af te dekken met dennentakken. Een aantal verdragen lichte schaduw, zoals de Euphorbia martinii, Euphorbia palustris, Euphorbia cyparissias en de E. amygdaloides variëteiten. Naast de hoge borderplanten zijn er ook laagblijvende soorten die zich als rotsplant gedragen, zoals de Euphorbia myrsinites die dik vlezig blad heeft.

Kenmerken wolfsmelk

Plant: vaste plant
Bloemkleur: groen, geel
Hoogte: 20-100 cm
Bloei: april-juli
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: goed doorlatende tuingrond
Aantal: 7 per m2
Snoei: uitgebloeide stengels wegknippen
Overig: veel soorten zijn wintergroen, het sap (de wolfsmelk) veroorzaakt huidirritatie

Euphorbia kopen bij Directplant

Pas na uw bestelling worden uw planten opgehaald bij de gespecialiseerde kwekers. Bestellingen die tot en met zondag worden gedaan, worden vanaf die vrijdag geleverd. Bij het afronden van uw bestelling kunt u een voorkeursdag aangeven. Het is mogelijk om de planten bij u in de tuin te bezorgen of gratis af te halen bij een van de vele afhaalpunten in Nederland.

Wilt u liever andere tuinplanten? Kijk dan ook eens bij sedum, hosta of varens

Laden..