MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Blauw bloeiende vaste planten

Blauw bloeiende vaste planten zijn bijzonder in de tuin. Echt puur blauw komt niet heel veel voor, daarom worden bloemen in violet tinten ook wel blauw genoemd. Blauwe bloemen combineren mooi met veel andere kleuren.

Lees meer

Blauwe bloemen in de tuin

Blauw is een koele kleur. Wilt u de kleur versterken kies dan voor andere koele kleuren zoals paars en violet. U kunt blauwe bloemen ook als contrast aanplanten tussen de warme kleuren van geel, oranje en rood. Hiertussen zullen ze extra opvallen. Houdt u van blauw in de tuin dan is er een kant-en-klaar borderpakket in blauwtinten met onder andere Lupine en ridderspoor. Heel blauw zijn bijvoorbeeld ossentong Anchusa azurea ‘Loddon Royalist’, (blauwe) gentiaan, monnikskap, longkruid, vergeet-me-niet (Brunnera) en ereprijs (Veronica). Ook de Afrikaanse lelie (Agapanthus) en de herfstbloeiende Amerikaanse sering (Ceanothus) kunnen heel blauw zijn. Bekend zijn natuurlijk de blauwe hortensia (Hydrangea macrophylla) en de verschillende bloembollen zoals blauwe druifjes en scilla. Zo kunt u bijna het hele jaar van blauwe bloemen in de tuin genieten.

Lees hier meer over: blauwe rozen en blauwe hortensia.

Blauw bloeiende vaste planten kopen

Bij Directplant vindt u veel verschillende blauw bloeiende vaste planten. Alle planten worden gekweekt door gespecialiseerde kwekers. Uiteraard krijgt u groeigarantie. U kunt er voor kiezen de planten bij een van de afhaalpunten of bij u thuis tot in de tuin te laten bezorgen.

Wilt u liever andere kleuren tuinplanten? Kijk dan eens bij onze salie, Campanula en zonnehoed.  

Laden..