MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Hyacinten

Hyacinten bloeien van maart tot mei. Scilla's (sterhyacinten) bloeien vanaf maart, normale hyacint vanaf april. Net wat later dan sneeuwklokjes en krokussen. Wilt u langere tijd bloeiende voorjaarsbollen in uw tuin, kies dan voor verschillende soorten bloembollen. U poot hyacint van september tot december.

Lees meer

14 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2

14 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Geurende hyacinten

Hyacinten staan bekend om hun veelheid geurende bloemen. Een enkel klein bloemetje wordt ook wel nagel genoemd. Naast de gewone hyacint horen ook de sterhyacint en boshyacint bij deze groep.

De sterhyacint bloeit wat eerder (vanaf maart) en de boshyacint wat later. Zo kunt u van maart tot eind mei genieten van hyacinten. Typisch voor de bos- en sterhyacinten (Scilla’s) is hun mooie blauwe kleur. Daarnaast verwilderen Scilla’s en hoeft u ze na de bloei dus niet uit de grond te halen. Boshyacint (Scilla hispanica), een stinzenplant, wordt ongeveer 20 cm hoog. De sterhyacint (Scilla siberica) wordt circa 15 cm hoog, maar bloeit ook zeer uitbundig in verschillende blauwtinten.
Een andere bijzondere hyacint is de saffierhyacint (Puschkinia libanotica), die bloeit met lichtblauwe bloemetjes. De saffierhyacint lijkt wat op Scilla en kan verwilderen.
De normale hyacint is verkrijgbaar in veel kleuren: wit, geel, oranje, rood, roze, paars en blauw. De bloeitijd is van april tot eind mei. In ons assortiment hebben we ook een bloembollenmix van verschillende kleuren hyacinten. De gewone hyacint kunt u het beste na de bloei uit de grond halen en in het najaar erop weer planten.

Kenmerken hyacinth

Plant: voorjaarsbloeiende bloembol
Bloemkleuren: wit, geel, oranje, rood, roze, paars, blauw
Bloei: maart-mei

Hoogte: 15-25 cm
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale, goed doorlatende tuingrond
Overig: geurend, mooi als snijbloem, rooi normale hyacint voor de vorst, sterhyacint (Scilla) verwildert en kunt u laten zitten

Lees hier meer over: bloembollen planten * bloembollen bewaren * bloembollen in pot

Hyacinten kopen bij Directplant.nl

Gebruik goede grond voor de bollen, helemaal als u ze in pot plant. Wilt u niet de hele winter tegen een pot met kale grond aankijken, plant er dan bijvoorbeeld winterviooltjes op. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland.

Toch liever andere bloembollen? Kijk ook eens onder diverse bloembollen, of bij de narcissen en tulpen

Laden..