MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Blauwe druifjes

Blauwe druifje (Muscari) is een prachtig voorjaarsbloeiend bolletje. Verrassend genoeg bloeit deze bloembol niet alleen blauw, maar zijn er ook gele, witte en roze varianten! Leuk is ook het kaboutermutsje in twee kleuren. Muscari plant u van september tot in december en bloeit in maart, april en mei. Prachtig in combinatie met andere bloembollen.

Lees meer

Muscari planten

Muscari plant u circa twee tot drie keer zo diep als de bol hoog. In groepjes komt het blauwe druifje het beste tot zijn recht. U kunt een plantafstand van 10 cm aanhouden, maar als u sneller resultaat wilt kunt u ze dichter op elkaar planten. Ook in het gazon en in potten kunt u Muscari prima planten. Bedenk dat in het gazon u wacht met maaien tot het loof is afgestorven. Daardoor kan het bolletje energie opslaan voor bloei volgend jaar.

Het blauwe druifje is een verwilderingsbolletje; u kunt deze gewoon in de grond laten zitten en ze zullen zich zelfs vermeerderen! Het is wel belangrijk dat de grond niet steeds te nat blijft. Als u in juni, als het loof geel is, een pol opgraaft kunt u de bolletjes splitsen en elders weer uitplanten. Er verschijnen kleine bolletjes bij de grote bol, die u eraf kunt halen. Zo helpt u de verspreiding.

Muscari soorten

Van wit, geel, lichtblauw tot donkerblauw, paars en zelfs roze! Muscari is allang niet meer alleen een blauw druifje. Muscari is familie van de hyacint. Vrij onbekend zijn de kaboutermutsjes; ze verschillen niet zoveel van de normale blauwe druifjes, alleen hebben ze twee kleuren blauw, onder donkerblauw en boven een ‘mutsje’ van lichtblauwe druifjes. De kuifhyacint is iets bijzonders en wordt nog niet veel toegepast in tuinen; deze heeft een opvallende paarse kuif boven wijd uitstaande druifjes. Bloeit in het late voorjaar.

Kenmerken blauw druifje

Plant: voorjaarsbloeiende bloembol
Bloemkleuren: wit, geel, roze, blauw, paars
Bloei: maart, april, mei
Hoogte: 10-30 cm
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale, goed doorlatende tuingrond
Overig: verwilderingsbol. Sommige soorten geuren. Nectarrijk; geschikt voor vlinders en bijen.

Lees hier meer over: bloembollen planten * bloembollen in pot

Blauw druifje kopen bij Directplant.nl

Muscari houdt van normale doorlatende grond. Geef na het planten water. Laat bollen niet te lang liggen, maar poot ze tussen september en december. Hoe later u poot, hoe later de bloei. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of gratis afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland.

Toch liever andere bloembollen? Kijk ook eens bij onze andere voorjaarsbloeiende bloembollenzomerbloeiende bloembollen en anemoon bloembollen.  

Laden..