MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Sedum

Sedum of vetkruid is een sterke tuinplant die meestal wat later in de zomer bloeit met kleine bloemen. Vlinders en bijen komen af op vetkruid. Er zijn hele lagen soorten die goed als bodembedekker of rotsplant dienst doen en hogere soorten, zoals de hemelsleutel.

Lees meer

45 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

45 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Sedum verzorging

Zet vetkruid in de volle zon. Ze vragen niet veel verzorging, bij grote droogte kunt u water geven. Zanderige grond is ideaal. Valt een hoge plant uit elkaar dan kunt u in het voorjaar de toppen eruit knippen, de plant zal onder het snijpunt weer nieuwe uitlopers maken, waardoor hij meer in de breedte uitloopt. Een andere manier is ‘kraken’, het voorzichtig oplichten van de plant in het voorjaar door er een riek onder te steken. De plant vermeerdert makkelijk door delen of scheuren. 

Soorten en toepassing vetkruid

Allemaal hebben ze het kenmerkende dikke vlezige blad zoals dat van vetplanten. Door dit blad kunnen ze goed water vast houden en zelfs op rotsachtige bodem groeien. Een andere bekende toepassing is de dakbegroeiing. Doordat er zoveel verschillende lage soorten zijn, kan er goed afgewisseld worden in bloeitijden waardoor een groen sedumdak met vetkruid altijd wat interessants te bieden heeft. De hemelsleutel, Sedum spectabile wordt ca. 40 cm hoog en bloeit in de nazomer met roze tot dieppaarse bloemen. Muurpeper, Sedum acre ‘Elegans’ is een 10 cm hoge bodembedekker met witte bloemen die ook groeit op rotsachtige bodem.

Kenmerken Sedum

Plant: vaste plant
Bloemkleur: wit, groen, geel, roze, rood, paars
Hoogte: 10-50 cm
Bloei: juni-september
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale tot droge goed doorlatende tuingrond
Aantal: 7 per m2
Snoei: na de bloei tussen oktober en maart, ook decoratief in de winter 
Overig: veel toepassingsmogelijkheden zoals bodembedekker, rotsplant. Lokt vlinders en bijen. Houdt goed vocht vast. Er zijn ook wintergroene soorten

Sedum kopen bij Directplant

Verfijn uw keuze in de linkerkolom door op hoogte en bloemkleur te selecteren. Bestellingen geplaatst tot en met zondag worden vanaf de vrijdag erna bezorgd. Natuurlijk krijgt u groeigarantie op uw planten mochten deze niet aanslaan.

Wilt u liever andere tuinplanten? Kijk dan ook eens bij vaste planten, heide of tuinkruiden

Laden..