Sedum

Sedum of vetkruid is een sterke tuinplant die meestal wat later in de zomer bloeit met kleine bloemen. Vlinders en bijen komen af op vetkruid. Er zijn hele lagen soorten die goed als bodembedekker of rotsplant dienst doen en hogere soorten, zoals de hemelsleutel.

Lees meer

Kenmerken van Sedum

Allemaal hebben ze het kenmerkende dikke vlezige blad. Door dit blad kunnen ze goed water vast houden en zelfs op rotsachtige bodem groeien. Een andere bekende toepassing is de dakbegroeiing. Doordat er zoveel verschillende lage soorten zijn, kan er goed afgewisseld worden in bloeitijden waardoor een groen sedumdak met vetkruid altijd wat interessants te bieden heeft. Zet vetkruid in de volle zon. Ze vragen niet veel verzorging, bij grote droogte kunt u water geven. Zanderige grond is ideaal. Valt een hoge plant uit elkaar dan kunt u in het voorjaar de toppen eruit knippen, de plant zal onder het snijpunt weer nieuwe uitlopers maken, waardoor hij meer in de breedte uitloopt. Een andere manier is ‘kraken’, het voorzichtig oplichten van de plant in het voorjaar door er een riek onder te steken. De plant vermeerdert makkelijk door delen of scheuren. De hemelsleutel, Sedum spectabile wordt ca. 40 cm hoog en bloeit in de nazomer met roze tot dieppaarse bloemen. Muurpeper, Sedum acre ‘Elegans’ is een 10 cm hoge bodembedekker met witte bloemen die ook groeit op rotsachtige bodem.

Sedum bij Directplant

Verfijn uw keuze in de linkerkolom door op hoogte en bloemkleur te selecteren. Bestellingen geplaatst tot en met zondag worden vanaf de vrijdag erna bezorgd. Natuurlijk krijgt u groeigarantie op uw planten mochten deze niet aanslaan.

Wilt u liever andere tuinplanten? Kijk dan ook eens bij vaste planten, heide of tuinkruiden

Laden..