MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Amberbomen (Liquidambar)

Amberbomen (Liquidambar) worden ieder jaar populairder. De amberboom heeft u dan ook veel te bieden. Liquidambar krijgt in het najaar schitterende herfstkleuren, die variëren van felrood, geel tot oranje, allemaal aan dezelfde boom! De bladeren zijn handvormig zoals van een esdoorn, alleen zijn de bladeren veel dieper ingesneden. Wrijft u het blad stuk, dan komt er een typische geur vrij. Als het blad van de amberboom is gevallen, heeft de boom opvallende kurklijsten op stam en takken.

Lees meer

Soorten amberboom

Amberbomen zijn in alle soorten en maten te verkrijgen, bijvoorbeeld als struik of gewone opgaande boom. Kijk voor andere vormen van amberboom bij leibomen en dakbomen. Wij hebben zelfs amberbomen als kant-en-klaar haag. Naast de gewone amberboom Liquidamber styraciflua zijn er meerdere variëteiten. De Liquidamber ‘Gum Ball’ groeit van nature in bolvorm. De Liquidamber styraciflua ‘Variegata’ heeft witbont blad. De amberboom is een langzame groeier. De boom komt van oorsprong uit Amerika en kan daar wel 40 meter hoog worden, bij ons zal de boom lager blijven.

Kenmerken Liquidambar

Plant: boom
Hoogte: tot ca 20 m 
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale tuingrond
Snoei: niet nodig
Wintergroen: nee
Overig: prachtige herfstkleuren, typische Indian Summer boom, ook als struik gekweekt

TIP Lees meer over het verzorgen van Liquidambar bij onze tuintips. 

Amberboom kopen

Amberbomen kunt u het hele jaar bij ons bestellen. In de periode november tot en met april zijn er ook amberbomen met kale wortels, uit de volle grond, leverbaar. Deze zijn goedkoper dan bomen in pot. U kunt het hele jaar amberbomen planten, behalve wanneer het vriest. Geef uw nieuwe boom verbeterde grond, zoals Vivimus bij het planten. Denkt u er ook aan boompalen naast uw Liquidambar styraciflua te plaatsen voor extra stevigheid? U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of ophalen bij een van onze afhaalpunten.

Bent u toch op zoek naar iets anders? Kijk dan bij ons complete aanbod bomen, hier vindt u vast wat u zoekt!

Laden..