Schaduwplanten

Heeft u een schaduwtuin, dan zijn er genoeg planten die daar willen groeien en soms zelfs bloeien. Wel is het belangrijk dat u zorgt voor goede grond door voldoende compost en organische mest toe te voegen. Daarnaast kan de grond uitdrogen onder bijvoorbeeld bomen of naast een muur, geef dan voldoende water. 

Lees meer

Filteren

Producten 1-15 van 173

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Rhododendron (Rhododendron 'Anah Kruschke')
  Rhododendron (Rhododendron 'Anah Kruschke')
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 11,95
 2. Azalea (Rhododendron 'Mollis' oranje)
  Azalea (Rhododendron 'Mollis' oranje)
  Vanaf € 12,65
 3. Azalea (Rhododendron 'Mollis' rood)
  Azalea (Rhododendron 'Mollis' rood)
  Vanaf € 12,65
 4. Azalea (Rhododendron 'Mollis' rose)
  Azalea (Rhododendron 'Mollis' rose)
  Waardering:
  85%
  Vanaf € 12,65
 5. Balletjesvaren (Onoclea sensibilis)
  Balletjesvaren (Onoclea sensibilis)
  Waardering:
  75%
  Vanaf € 2,63
 6. Bekervaren (Matteuccia struthiopteris)
  Bekervaren (Matteuccia struthiopteris)
  Waardering:
  75%
  Vanaf € 2,26
 7. Boomvaren (Dicksonia antarctica)
  Boomvaren (Dicksonia antarctica)
  Vanaf € 196,93
 8. 0% Korting
  Bosrhododendron (Rhododendron ponticum 'Roseum')
 9. Dubbelloofvaren (Blechnum spicant)
  Dubbelloofvaren (Blechnum spicant)
  Waardering:
  83%
  Vanaf € 2,15
Filteren

Producten 1-15 van 173

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schaduwplanten kiezen

Veel schaduwplanten groeien van nature onder bomen. Bosgrond is ideaal voor bijvoorbeeld Rhododendrons. Andere struiken waar u aan kunt denken zijn een aantal hortensia’s, skimmia’s en Viburnums. Bekend zijn ook varens. Deze planten hebben wel voldoende vocht nodig, maar zijn er in veel soorten en maten. Hosta, die vooral vanwege zijn mooie grote blad populair is, heeft een extra voordeel; sommige hebben zilverachtig blad of blad met een witte tot gele rand. Op een schaduwplek zullen deze goed naar voren komen. De tere bloemen van elfenbloem (Epimedium) tot slot zijn mooie bodembedekkers en verkrijgbaar in verschillende bloemkleuren.

Onder bomen, waar er sprake is van schaduw én droge grond omdat regenwater daar nauwelijks bij komt en bomen veel vocht wegnemen van de planten, dan zijn er ook geschikte soorten te vinden. In ons artikel over planten voor droge grond vindt u een lijst met planten geschikt voor de schaduw én droge grond.

TIP Er is ook een kant-en-klare border met een plantenpakket geschikt voor de schaduw.  Lees bij onze tuintips meer over: schaduwplanten * schaduwklimmers

Schaduwplanten kopen bij Directplant

Alle planten worden met zorg gekweekt door gespecialiseerde kwekers. Pas na uw bestelling halen wij de planten voor u op zodat u ‘verse’ planten krijgt. Uiteraard krijgt u groeigarantie mocht de plant niet aanslaan. Het is mogelijk om bij u thuis te bezorgen of de planten af te leveren bij een van de vele afhaalpunten in Nederland. Liever andere tuinplanten? Kijk dan ook eens bij klimop, bodembedekkers of bamboe.

Scroll to top