MIN. ORDERBEDRAG 75 EURO

Heesters in bolvorm

Bolvormen zijn heesters die bol zijn gesnoeid of zo uitgroeien en meestal wintergroen. Heel bekende bolvormen zijn buxusbollen die door snoeien deze vorm krijgen, terwijl coniferen soms van nature in een bolvorm groeien. Bolvormen brengen rust in het tuinontwerp. En doordat ze meestal bladhoudend zijn heeft u er het hele jaar profijt en een kleurrijke tuin van.

Lees meer

Bolvormen snoeien

Het in vorm snoeien van een heester kost tijd. De meeste haagplanten zijn geschikt voor vormsnoei, meestal gaat het om langzaam groeiende soorten om de vorm zo lang mogelijk zichtbaar te houden. De bolvorm houdt u thuis in stand door tussen eind maart en in augustus regelmatig te snoeien. Of snoei twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar. Gebruik hierbij een kleine heggenschaar of snoeischaar. Na het snoeien kunt u uw struikje bemesten.

Natuurlijke bollen

Sommige coniferen hebben van nature een bolvorm. Deze hoeft u niet te snoeien. Sommige coniferen zoals de Thuja ‘Tiny Tim’ kunt u wel strak snoeien, maar let dan op dat u niet te diep knipt. Laat altijd een stukje groen zitten waarop de conifeer weer kan uitgroeien. Taxus, ook een conifeer, groeit niet van nature in bolvorm en is hierop een uitzondering, deze loopt bijzonder goed uit en kan in veel meer vormen gesnoeid worden.

Lees meer over bomen: snoeivormen * buxus in vorm snoeien * coniferen snoeien

Bolvormen kopen bij Directplant.nl

De meeste in vorm gesnoeide planten worden in pot geleverd. Alle bolvormen die u bestelt zijn door vakmensen gemaakt. Bent u toch niet tevreden, dan bieden wij u garantie. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen op een van onze afhaalpunten.

 

Bent u op zoek naar andere mooie struiken? Bekijk dan ons aanbod andere snoeivormen, bonsai of coniferen.

Laden..