MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Vijverplanten voor in de tuin

Vijverplanten zijn belangrijk voor het helder houden van uw vijver. De groep die deze taak voornamelijk voor hun rekening neemt zijn de zuurstofplanten. Daarnaast zijn er moerasplanten, oeverplanten en waterlelies. Deze vijverplanten kleden uw vijver aan.

Lees meer

Vijverplanten voor een heldere vijver

Een vijver zorgt voor beweging en leven in de tuin. Veel insecten, vogels en kleine dieren komen af op een vijver. Laat u water in uw vijver stromen via een waterelement dan geniet u ook van het rustgevende gekabbel van water. Maar u wilt natuurlijk wel een heldere vijver. Hiervoor kunt u in het voorjaar vijverplanten planten. Vijverplanten zorgen voor zuurstof. Het blad van de planten zorgt tegelijk voor schaduw in het water; algen houden hier niet van. Bovendien onttrekken vijverplanten voedingsstoffen uit het water, waardoor het weer helderder wordt. Voor kleur in en rondom de vijver kunt u kiezen uit oeverplanten, moerasplanten, waterlelies en andere drijvende planten. Wij hebben ook een kant-en-klaar border met planten voor natte grond, met planten voor twee vierkante meter, die u in de buurt van uw vijver kunt planten. Kies de juiste vijverplanten voor de grootte van uw vijver.

Lees meer over: het aanleggen van een vijver en vijveronderhoud in onze tuintips. 

Vijverplanten kopen bij Directplant.nl

Alle vijverplanten komen van gespecialiseerde kwekers. Wij hebben alle vertrouwen in de kwaliteit van onze planten en bieden u groeigarantie. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of zelf afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. Heeft u hulp nodig dan kunt u gebruik maken van onze inplantservice.

Niet gevonden wat u zocht? Kijk ook eens bij onze andere tuinplanten, zoals vaste planten, exotische planten, varens en Clematis. Bent u op zoek naar iets specifieks, maar kunt u het niet vinden, laat het ons dan weten!

Laden..