MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Dahlia bloembollen

Dahlia’s zijn prachtige (na)zomerbloeiers, die vanaf juli tot de eerste nachtvorsten kunnen bloeien. U kunt dahlia vanaf half mei in de volle grond poten. Dahlia staat mooi als snijbloem in een nazomerboeket. Dahlia knollen zijn leverbaar van januari tot en met mei.

Lees meer

81 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

81 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Dahlia soorten

Dahlia’s zijn heel populair voor in de nazomertuin. Niet verwonderlijk want de grote bloemen bloeien lang en zijn in veel kleuren te verkrijgen. Ook de bloemvorm varieert. Zo zijn er pompondahlia’s en enkelbloemige dahlia’s, dubbelgevulde dahlia’s en cactusdahlia’s. Dahlia’s zijn er in hoge en lage variëteiten. Dahlia’s houden niet van vorst. Poot dahlia’s nadat de kans op vorst verdwenen is zo rond half mei. U kunt dahlia ook in pot poten. Het voordeel van in pot poten is dat u de dahlia eerder kunt laten bloeien. Zet de dahliaknol in april in pot, geef wat water en zet hem in een warme ruimte zoals de bijkeuken of verwarmde kas. Vanaf mei laat u de pot steeds wat langer buiten staan, totdat na half mei de kans op vorst verdwenen is. U kunt de dahlia buiten in pot laten staan of u poot ze in de volle grond. De dahlia zal vanaf juli bloeien. Zet u de knol vanaf half mei direct in de volle grond, dan zullen de bloemen in de nazomer verschijnen. Haal de dahlia uit pot of volle grond zodra de eerste nachtvorst is geweest. 

Kenmerken Dahlia

Plant: zomerbol
Bloemkleuren: wit, groen, geel, oranje, rood, roze, paars 
Bloei: vanaf juli tot de eerste nachtvorsten

Hoogte: 15 tot 110 cm
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale goed doorlatende tuingrond
Plantafstand: hoge soorten 50-60 cm, lage soorten 20-30 cm 
Snoei: breder uitgroeiende Dahlia krijgt u door jonge planten te toppen (bovenste deel eruit knippen), zodat de plant zich gaat vertakken
Overig: mooi als snijbloem, blijf uitgebloeide bloemen verwijderen, geef voldoende water en voeding

Lees hier meer over: dahlia poten * dahlia bewaren

Dahlia kopen bij Directplant.nl

Dahlia’s zijn alleen leverbaar van januari tot en met mei. Gaat u dahlia in pot zetten dan kunt u direct hydrokorrels en potgrond bij ons bestellen. Uw bestelling kunt u thuis laten bezorgen of zelf afhalen bij een van onze afhaalpunten.

Wilt u toch liever andere bloembollen? Kijk dan ook bij onze diverse bloembollen, lelies en gladiolen.

Laden..