Kleine bomen

Bomen zijn onmisbaar in de tuin. Een tuinontwerp bestaat uit verschillende lagen: lage begroeiing van planten, middelhoge begroeiing van struiken en de hoge begroeiing van bomen. Met bomen krijgt u een gevoel van diepte en kunt u privacy creëren. Voor elk formaat tuin is er een passende soort te vinden. Heeft u een kleine tuin, kies dan voor kleine bomen. Deze worden niet hoger dan ca. 6 meter.

Lees meer

Filteren

Producten 1-15 van 66

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

Producten 1-15 van 66

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kleine bomen in de tuin

Of u nu een kleine of grote tuin heeft, een kleine boom past overal. Kies onder andere uit: een boom die van nature niet erg hoog wordt; voor een halfstamboom waarvan de onderstam tussen de 100 en 180 cm hoog is en alleen de kroon nog groeit; een bolboom; dakboom; leiboom of bijvoorbeeld een plant op stam. Van nature kleine soorten zijn bijvoorbeeld sierappels en veel fruitbomen. Ook verschillende magnolia’s en esdoorns blijven klein. Dak- en leibomen worden geleid en worden niet heel hoog, net als bolbomen. Verfijn uw keuze in de linkerkolom door op hoogte, bloei of zelfs beskleur te zoeken.

TIP Bijkomend voordeel van kleinblijvende bomen is dat veel soorten ook in pot kunnen! Het betekent wel zelf water geven en natuurlijk de boom van meststoffen voorzien. Zo kunt u ook bomen op het terras, balkon of dakterras plaatsen. 

Lees hier meer over de hoogte van bomen bij de verschillende stamdiktes * snoeien van bomen * planten van bomen

Kleine bomen kopen bij Directplant

Pas na uw bestelling worden uw planten opgehaald bij de gespecialiseerde kweker. Zo bent u verzekerd van een ‘verse’ boom. Veel bomen worden in pot gekweekt, deze kunt u het hele jaar door planten, tenzij het vriest. Ze hebben een goed wortelgestel ontwikkeld waardoor ze goed aanslaan. U kunt uw bestelling laten bezorgen of zelf ophalen bij een van de vele afhaalpunten in Nederland.

Zoekt u andere bomen? Kijk dan ook eens bij onze treurbomen, zuilbomen, hoogstambomen en amberbomen

Scroll to top