MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Winterharde tuingeraniums (ooievaarsbek)

Met Geranium (ooievaarsbek) bedoelen wij de groep winterharde tuingeraniums. Geranium is uitstekende bodembedekker, dat onkruid zeer goed kan onderdrukken. Geranium zijn lang doorbloeiende bodembekkende planten die in vele bloemkleuren leverbaar zijn, zowel groenblijvend als bladverliezend.

Lees meer

Geranium in de tuin

Geranium wordt in het Nederlands ook wel ooievaarsbek genoemd. Geranium moet niet verward worden met Pelargonium. De Pelargonium wordt in het Nederlands geranium genoemd, maar is de eenjarige plant die vooral in potten en bakken geplant wordt. De tuingeranium of ooievaarsbek is een vaste plant en staat graag in de zon of halfschaduw. Er zijn ook soorten die in de schaduw kunnen. De meeste tuingeraniums zijn niet kieskeurig wat betreft grond. Veel soorten hebben geurend blad. Sommige geuren naar citroen, waar muggen niet van houden, zoals Geranium macrorrhizum. Nog een voordeel van de Geranium is dat slakken er niet van houden. De plant vermeerdert makkelijk en vormt een dicht bladerdek waardoor onkruid nauwelijks kans krijgt. Er zijn wintergroene variëteiten en soorten waarvan het blad herfstkleuren krijgt, zoals de Geranium himalayense. Daarnaast bloeit de tuingeranium lang. De lange bloei van mei tot oktober van bijvoorbeeld Geranium ‘Rozanne’ met blauwe bloemen is fantastisch. Al met al een makkelijke tuinplant die in veel tinten verkrijgbaar is.

Kenmerken ooievaarsbek

Plant: vaste plant
Kleur: wit, roze, rood, paars, blauw
Hoogte: 10 - 90 cm
Bloei: mei - oktober
Standplaats: zon tot halfschaduw, een aantal ook in de schaduw
Grond: normale tuingrond
Aantal: ca. 7 per m2
Snoei: knip na de bloei de plant terug voor een eventuele tweede bloei
Overig: goede bodembedekker die lang bloeit, sommige zijn wintergroen

Lees hier meer over: het verzorgen van Geranium

Geranium (ooievaarsbek) kopen bij Directplant.nl

Wij verkopen een zeer groot assortiment tuingeraniums. Alle Geraniums komen van gespecialiseerde kwekers en worden pas na uw bestelling bij de kweker opgehaald. Zo bent u verzekerd van gezonde planten. Wij hebben alle vertrouwen in de kwaliteit van onze planten en geven groeigarantie. Uw bestelling wordt tot in de tuin bezorgd of u kunt uw planten ophalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland.

Wilt u toch liever andere tuinplanten? Kijk dan eens bij onze vaste planten, vijverplanten, exotische planten, siergrassen of bamboe.

Laden..