Waterlelie (Nymphaea)

Waterlelie (Nymphaea) bloeit van juni tot in september en is verkrijgbaar in de kleuren wit, geel, roze en rood. Er zijn waterlelies van laag tot hoog zodat u ook in een kleine of juist grote vijver kunt genieten van de prachtige bloemen van deze tot de verbeelding sprekende waterplant.

Lees meer

Waterlelie planten en verzorgen

Het blad van de waterlelie drijft op het water en is daarmee een belangrijke schuil- en schaduwplek voor allerlei beestjes. Belangrijk bij de aanschaf van een waterlelie is de juiste hoogte. Als een lelie te diep wordt geplant zal hij al zijn energie steken in omhoog komen en blijft er weinig over voor het aanmaken van de bloemen. Staat hij te ondiep dan maakt hij juist te veel blad aan.

Niet alle waterlelies zijn even goed bestand tegen de winter. Zorg in de winter dat de wortel op een diepte van 50 cm staat om bevriezing te voorkomen, of haal een niet winterharde lelie uit de vijver om hem te laten overwinteren.

Waterlelie snoeien

Heeft de waterlelie het erg naar zijn zin en neemt het blad op den duur te veel zonlicht weg, snoei dan het te veel aan blad weg dat aan de oppervlakte verschijnt. Snoei altijd tussentijds dood blad weg, doe dit door middel van wegknippen. In de herfst, als het blad afsterft, kunt u al het oude blad weghalen om uw vijver winterklaar te maken.

Kenmerken waterlelie (Nymphaea)

  • Plant: waterplant
  • Wintergroen: nee
  • Bloemkleur: wit, geel, roze en rood
  • Hoogte: 15 – 150 cm
  • Vruchten: juni, juli, augustus, september
  • Standplaats: zon
  • Grond: rijke grond (vijveraarde met klei), of speciale waterleliegrond
  • Overig: plant waterlelie van mei tot september

Lees meer over: het planten van waterlelies

Waterlelie kopen

Het is belangrijk de juiste waterlelie voor uw vijver te kiezen. Veel soorten zijn al snel te groot voor een gemiddelde vijver. Bij Directplant kunt u waterlelies voor alle maten vijvers kopen. Niet alle waterlelies zijn winterhard. Let hier op bij aanschaf en haal de waterlelie uit de vijver om te overwinteren.

Bent u op zoek naar andere vijverplanten? Bekijk dan ons aanbod drijfplanten of zuurstofplanten.

Laden..