MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Zomerbloeiende bloembollen

Zomerbloeiende bloembollen plant u in januari tot mei voor een kleurrijke zomer en nazomer. Let op dat niet alle zomerbollen tegen vorst kunnen. Plant sowieso nooit wanneer het vriest.

Lees meer

 

Zomerbloeiende bloembollen planten

De bloeitijd van dahlia’s en andere knolgewassen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de planttijd. Wilt u een gespreide bloei, plant dan elke week een paar bollen. Zet u de knollen eind mei in de volle grond, dan zullen de bloemen pas in de nazomer en het najaar verschijnen. Het is echter ook mogelijk om de knollen voor te trekken zodat ze eerder in bloei komen.

Gladiolen: plant de bol twee tot drie keer zo diep als de bol hoog is op circa 10 cm diepte. Gladiolen houden van zon, zet ze op een zonnige plek. Gladiolen zijn leverbaar van januari tot en met mei. Ze bloeien vanaf de nazomer.

Leliesplant u in het najaar of voorjaar of op het moment dat de bollen beschikbaar zijn. Lelies bloeien van mei tot augustus. Dek de plant in de winter af met een laag humus.

Dahlia's: bloeien vanaf juli tot de eerste nachtvorsten. U kunt dahlia vanaf half mei in de volle grond poten. De knollen zijn leverbaar van januari tot en met mei.

Zomerbollen voortrekken

Plant de knollen in maart in een pot en zet ze weg op een warme plek. Bijvoorbeeld in de bijkeuken, op zolder of in een verwarmde kas. Houd de grond matig vochtig. Door de hogere temperatuur gaan de knollen nu al uitlopen. Omdat Dahlia's en gladiolen niet tegen vorst kunnen is het belangrijk ze tot begin mei binnen te houden. Laat de jonge planten dan langzaam wennen aan een lagere temperatuur (afharden). 

Lees hier meer over hoe u dahlia's kunt voortrekken

Zomerbollen bewaren

Knollen van dahlia's, Canna, begonia en gladiool en zomerbollen zoals die van de lelie kunt u prima bewaren. Als ze zijn uitgebloeid en de eerste nachtvorst dient zich aan, rooit u ze. Knip eventueel de stengels tot circa vijftien centimeter af. Bewaar ze op een vorstvrije en donkere plek. 

Lees meer over het bewaren van bloembollen

Zomerbollen kopen

Alle zomerbollen kunnen bij u thuis worden bezorgd of gratis worden afgeleverd op een afhaalpunt bij u in de buurt. De meeste zomerbollen zijn leverbaar van januari tot en met mei. Bewaar ze op een droge plek totdat u ze gaat poten. 

Liever iets anders? Kijk dan eens bij onze voorjaarsbloeiende bloembollennajaarsbloeiende bloembollen en gemengde bloembollen.

Laden..