MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Clematis klimplanten voor in de tuin

Clematis is een grote groep klimplanten met schitterende bloemen in vele kleuren. Clematis zijn zeer gewaardeerde klimplanten en het assortiment is dan ook zeer groot, er zijn zelfs groenblijvende Clematissen. Met een Clematis tovert u een muur of pergola om tot een ware bloemenzee.

Lees meer

Clematis combineren

Clematis is een bekende klimplant, de Nederlandse naam is bosrank. Deze klimmer staat graag met zijn voeten in de schaduw en slingert zich met ranken omhoog. Plaats liever geen dakpan boven de wortels van Clematis; dit geeft wel schaduw maar houdt tegelijkertijd noodzakelijk regenwater tegen. Het is beter om aan de voet van deze klimplant andere tuinplanten te planten. Clematis heeft steun nodig om omhoog te klimmen. Zorg voor een klimrek of een heester in de buurt waartegen hij kan opklimmen. Klimrozen combineren bijvoorbeeld erg goed met Clematis. Begeleid de bosrank af en toe omhoog. Clematis is onderverdeeld in groepen, gebaseerd op bloeitijden. De groep waaruit de bosrank komt, bepaalt ook wanneer hij gesnoeid moet worden. Lees in ons blog meer over het snoeien van Clematis. De meeste groenblijvende Clematis bloeien vroeg in het voorjaar. Ideaal als u in de winter een muur of schutting wilt bedekken. Heeft u specifieke wensen, dan kunt u in de linker kolom uw zoekresultaat verfijnen op kleur en bloeitijd.

Lees hier meer over: het combineren van rozen en Clematis

Kenmerken bosrank

Plant: klimplant
Bloemkleur: groen, wit, geel, oranje, roze, rood, blauw en paars 
Hoogte: 100-800 cm
Bloei: maart-oktober mogelijk als u kiest voor Clematis uit verschillende groepen
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale goed doorlatende tuingrond
Aantal: 3 per strekkende meter
Snoei: is afhankelijk van de bloeitijd
Overig: er zijn ook groenblijvende soorten. Clematis is van oorsprong een bosplant: houdt niet van zon op zijn wortels en klimt richting het licht. 

Clematis kopen

U kunt uw bestelling thuis tot in de tuin laten bezorgen of ophalen bij een van onze afhaalpunten. Tegelijk met uw bestelling kunt u verschillende potgronden bij ons bestellen om uw bosrank mee in te planten. Bent u niet tevreden over uw Clematis dan bieden wij garantie.

Toch liever iets anders? Kijk dan eens bij onze klimplanten of klimrozen. Clematis combineert mooi met veel vaste planten, lavendel, tuinkruiden en Geranium.

Laden..