MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Bosplantsoen

Bosplantsoen zijn planten die van nature in Nederland voorkomen. Ze worden vaak gebruikt voor aanplant van bijvoorbeeld houtwallen of bossen in het buitengebied. Bosplantsoen wordt meestal van november tot april aangeplant. Soorten uit het bosplantsoen zijn dan vanuit de volle grond leverbaar, dit scheelt aanzienlijk in prijs in vergelijking met potgekweekte planten.
Let op: bosplantsoen uit de volle grond kan besteld worden vanaf 10 stuks per soort. Bosplantsoen in pot gekweekt kan per stuk worden besteld.

Lees meer

Wat is een bosplantsoen

Een bosplantsoen wordt vaak door gemeenten aangelegd. Het zijn snelgroeiende heesters die weinig onderhoud vragen. Voor in de particuliere tuin kunnen de heesters uit het bosplantsoen mooi gecombineerd worden met sierheesters voor kleur en variatie. Een bosplantsoen biedt ook voedsel en schuil- en nestelplekken aan vogels en andere kleine dieren en insecten. De heesters die voor het bosplantsoen worden gebruikt, zijn vaak wat natuurlijke en wilde soorten. Zoals bijvoorbeeld:

  • Appelbes (Aronia melanocarpa) met eerst witte bloemen en later zwarte vruchten,
  • Duinroos (Rosa pimpinellifolia) met witte tot roze bloemen en daarna eetbare rozenbottels,
  • Lijsterbes (Sorbus cashmiriana) met witte bloemen,
  • Krentenboompje (Amelancher lamarckii) staat vooral bekend om zijn witte kleine bloesem en herfstkleur, 
  • Rimpelroos (Rosa rugosa) kan zelfs tegen zeewind,
  • Vlier (Sambucus nigra) met witte bloemschermen en in het najaar zwarte bessen en
  • Wilde kardinaalsmuts (Euonymus europaeus) met bijzonder gevormde oranje rode vruchten.

Wilt u een dichte haag of windbreking in de tuin aanleggen dan is een combinatie van soorten uit het bosplantsoen een goede keuze. Wilt u meer weten lees dan ook ons blog. Of lees hier meer over de gemengde natuurlijke haag.

Bosplantsoen kopen

Alle heesters en bomen behorende bij het bosplantsoen kunnen bezorgd of afgehaald worden bij een van onze afhaalpunten. Pas na uw bestelling worden de planten opgehaald bij de gespecialiseerde kweker waardoor u verzekerd bent van verse en gezonde planten. Wij hebben vertrouwen in de kwaliteit van de door ons geleverde planten en bieden groeigarantie.

Bent u op zoek naar andere mooie struiken? Bekijk dan ons aanbod vlinderstruiken, coniferen of prachtige Japanse esdoorn.

Laden..