Blauwe regen

Blauwe regen (Wisteria) is niet altijd blauw. Daarom schrijf je de naam ook wel aan elkaar, want er is ook een witte en roze blauweregen! Wit, roze of blauw, deze klimmer is een echt plaatje met lange bloemtrossen in mei die ook nog eens heerlijk geuren. Wisteria heeft geen hechtwortels, daarom hebben ze steun nodig om te klimmen.

Lees meer

Filteren

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 10% Korting
  Blauwe regen (Wisteria floribunda 'Kapitan Fuji')
  Blauwe regen (Wisteria floribunda 'Kapitan Fuji')
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 15,75
 2. 10% Korting
  Blauwe regen (Wisteria sinensis 'Prolific')
  Blauwe regen (Wisteria sinensis 'Prolific')
  Waardering:
  79%
  Vanaf € 8,10
 3. 10% Korting
  Blauwe regen als boom (Wisteria floribunda 'Rosea')
 4. 14% Korting
  Blauwe regen als boom (Wisteria sinensis 'Alba')
  Blauwe regen als boom (Wisteria sinensis 'Alba')
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 225,00
 5. 10% Korting
  Japanse blauwe regen (Wisteria floribunda 'Alba')
  Japanse blauwe regen (Wisteria floribunda 'Alba')
  Waardering:
  84%
  Vanaf € 8,56
 6. 10% Korting
  Japanse blauwe regen (Wisteria floribunda 'Issai-naga')
  Japanse blauwe regen (Wisteria floribunda 'Issai-naga')
  Waardering:
  84%
  Vanaf € 15,75
 7. 10% Korting
  Japanse blauwe regen (Wisteria floribunda 'Macrobotrys')
  Japanse blauwe regen (Wisteria floribunda 'Macrobotrys')
  Waardering:
  77%
  Vanaf € 10,24
Filteren

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Blauwe regen planten

Wisteria houdt van voedzame grond. Zo nu en dan wat kalk stelt de plant op prijs. Zet deze klimmer in de volle zon of in de halfschaduw en zorg dat hij ruimte heeft om te klimmen. Blauwe regen heeft een enorme groeikracht, niet alleen in snelheid, maar ook letterlijk in sterkte. De ranken kunnen regenpijpen beschadigen als ze hier omheen groeien. Let hier dus op bij het planten en leiden van de takken.

Hoe kunt u blauwe regen leiden

Leid de takken en bind ze aan met rubber binddraad. Een paar horizontaal geleide takken kunt u als basis aanhouden, dit zijn de gesteltakken. De bloemtrossen vallen dan mooi naar beneden. Elke keer wanneer u de blauwe regen snoeit, kunt u controleren of de twijgen nog goed zijn aangebonden en het binddraad niet in de bast groeit. Het is ook mogelijk om blauweregen als boom te laten groeien. Of u koopt een Wisteria kant-en-klaar als boom. Bij Directplant hebben we verschillende soorten.

Wanneer blauweregen snoeien

U kunt blauwe regen twee keer jaar snoeien. Een keer in januari of februari en een keer in de zomer. In de wintermaanden snoeit u tot op een paar knopjes terug tot de gesteltakken. In de zomer kort u de twijgen in tot op vijf à zes bladeren.

Lees in onze tuintips precies hoe u Wisteria snoeit.

Japanse en Chinese Wisteria

Wisteria floribunda is de Japanse blauweregen. De ranken draaien rechtsom met de klok mee. De bloemen verschijnen in mei-juni. De Chinese blauweregen is de Wisteria sinensis en u raadt het al, de ranken klimmen linksom, tegen de klok in! De bloemen verschijnen al voordat het blad uitloopt waardoor de trossen nog mooier uitkomen in april en mei.

Kenmerken blauwe regen

Plant: klimplant, heester
Bloemkleur: wit, roze, blauw
Hoogte: tot 10 meter
Bloei: mei, juni, sommige hebben nabloei in september
Standplaats: zon
Grond: vruchtbare grond
Aantal: 3 per strekkende meter
Snoei: eenmaal in januari-februari en een keer in juli-augustus
Overig: heerlijke geurende bloemen, winterhard, bladverliezend

Blauwe regen kopen

Alleen de wilde Wisteria sinensis (geen variëteit) is een zaailing. De andere blauwe regens op de website zijn geënte planten en bloeien gegarandeerd. Vanaf de maat 200/250cm komt er het eerste jaar bloem in, bij lagere maten kan het even duren voordat er bloemen verschijnen. De klimplant steekt namelijk eerst zijn energie in wortelen en groei en later pas in bloei. Hoe ouder de Wisteria, hoe meer bloemen hij zal geven. Is deze krachtige klimmer eenmaal op dreef, dan kan hij wel een meter per jaar groeien. Heeft u een keuze gemaakt en een blauwe regen bestelt, dan pas halen wij uw planten op bij een gespecialiseerde kweker. Zo krijgt u ‘verse’ planten direct van de kweker. U kunt ervoor kiezen de planten gratis af te halen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland, of de klimmer thuis te laten bezorgen. Bij het afronden van de bestelling, kunt u een voorkeursdag aangeven. U krijgt altijd bericht over de definitieve bezorgdatum.

Geïnteresseerd in klimplanten? Kijk dan ook eens bij onze Clematis, klimop en kamperfoelie.

Scroll to top