Aster

Aster is vooral bekend om zijn late bloei met stervormige bloemen. De plantnaam is ook afkomstig uit het oud Griekse woord voor ster: astér. Er zijn zomer- en herfstasters. De bloei begint aan het eind van de zomer en kan bij de herfstaster doorgaan tot in november. De bloem trekt bijen en vlinders, vooral omdat het nog een van de langst bloeiende vaste planten is. De bloemkleur varieert van wit, roze, lila tot dieprood en paars, het bloemhart is geel.

Lees meer

Aster verzorging

Aster staat het liefst op een zonnige plek of in de halfschaduw. Kalkhoudende grond wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk. Als de plant hoog opgroeit, kunt u deze in het voorjaar één tot twee keer toppen. Dat betekent dat u de toppen eruit knipt, waardoor de plant breder en bossiger gaat groeien en daardoor minder snel uit elkaar valt. U kunt de plant verjongen door hem te delen. Na de bloei kunt u hem ver terug knippen, hoewel u ook tot de vroege lente kunt wachten zodat u nog wat langer van planten in uw winterborder kunt genieten. Geef water aan de voet van de plant, en niet van bovenaf; het blad kan sommige soorten kan gevoelig zijn voor meeldauw, hoe sneller het blad droogt hoe beter. Ook is een plaatsje waar de wind het blad kan drogen aan te raden. Combineert mooi met andere late bloeiers zoals herfstanemoon, zilverkaars, monnikskap en siergrassen.

Aster bij Directplant

Wij bezorgen de planten persoonlijk en niet per post, waardoor de levertijd wellicht wat langer is dan u verwacht. Onze koeriers hebben allemaal groene vingers, die graag uw vragen beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om uw bestelling op te halen bij een van de afhaalpunten verspreid over Nederland.

Wilt u liever andere tuinplanten? Kijk dan ook eens bij onze geranium, clematis of lavendel

Laden..