Mooie Liguster in en om uw tuin

Liguster (Ligustrum) is een struik of heester die veel als haag wordt aangeplant. Ligustrum ovalifolium is de bekende haagliguster. Het grote voordeel hiervan is dat deze heel hard groeit. Ideaal dus als u snel een dichte en hoge haag wilt. Snoei een haag tussen april/mei en september. Een keer in het voorjaar en een keer in de zomer is ideaal, maar vaker snoeien mag natuurlijk. Als u niet snoeit krijgt de struik leuke witte bloemen gevolgd door zwarte bessen. De bloemen lokken vlinders en bijen.

Lees meer

Makkelijke liguster

Het is een makkelijke heester die het op vrijwel elke grondsoort doet en zelfs schaduw verdraagt. De wortels groeien oppervlakkig. Alle soorten zijn half wintergroen, dat wil zeggen dat bij een strenge winter de bladeren toch van de struik kunnen vallen, maar in het voorjaar loopt hij altijd weer uit. Er zijn verschillende soorten die goed als haagplant aangeplant kunnen worden. De Ligustrum ovalifolium met zoals de naam al doet vermoeden ovaal blad (folium). Daarnaast zijn er bontbladige soorten zoals de Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’ en de inheemse, wilde Ligustrum vulgare met effen groen blad. De Ligustrum japonicum wordt wel als haag aangeplant; een langzame groeier. Alle soorten kunnen als solitair worden geplant. Verschillende worden voor vormsnoei gebruikt of op stam gekweekt.

Kenmerken ligusterhaag

Plant: heester
Bloemkleur: wit
Hoogte: 100 tot 600 cm
Bloei: juni, juli
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Grond: normale tuingrond
Aantal: 5-7 per strekkende meter
Snoei: april en september
Overig: wintergroen, als u niet snoeit verschijnen witte bloemen gevolgd door (voor mensen niet eetbare) zwarte bessen

Liguster kopen bij Directplant

Alle liguster worden gekweekt door gespecialiseerde kwekers. De Ligustrum ovalifolium is van zeer goede kwaliteit; de struikjes zijn goed vertakt en die tussen de 40-100 cm hoogte zijn tweejarige planten. Koopt u de struik in pot dan kunt u deze het hele jaar planten, tenzij het vriest. De plant wordt tussen ongeveer november en april uit de volle grond aangeboden, deze zijn voordeliger in prijs.

Wilt u liever andere haagplanten? Kijk dan ook eens bij onze lage hagenCotoneaster en Buxushaag.  

Laden..