Een doorbloeiende klimroos bloeit lang met grote bloemen, prachtige kleuren en geurt ook nog eens heerlijk. Lees hier hoe u een doorbloeiende klimroos snoeit en leidt.

Doorbloeiende klimmende rozen bloeien van juni tot aan de eerste nachtvorsten. Omdat een klimroos de hoogte in gaat is er in elke tuin wel een plekje voor te vinden, bijvoorbeeld tegen de schutting of tegen de gevel van de woning. U kunt optimaal genieten van de geurige bloemen door een klimroos over een pergola te laten groeien. Bijvoorbeeld over een tuinpad of bij het terras. In de zomer geurt de hele tuin dan naar rozen. De hoogte van een klimroos varieert van twee tot drie meter, soms nog hoger. Een klimroos bloeit het rijkst op een zonnige plek in voedzame grond.

Mooie doorbloeiende klimrozen

  1. Rosa 'Bantry Bay’ – roze
  2. Rosa 'Climbing Schneewittchen’ – wit
  3. Rosa ‘Compassion’ - zalmroze
  4. Rosa ‘Golden Glory’ – geel
  5. Rosa ‘Guirlande d’Amour’ – wit, kleine bloem
  6. Rosa ‘Pink Cloud’ – roze
  7. Rosa ‘New Dawn’ – zacht roze
  8. Rosa ‘Paul’s Scarlet Climber’ – rood
  9. Rosa ‘Veilchenblau’ – paars
  10. Rosa ‘Westerland’ – oranje

Klimroos snoeien

Wanneer en hoe klimroos snoeien 

De lange, soepele takken van klimrozen hebben steun nodig, ze kunnen zelf niet echt klimmen. Bind ze daarom vast tegen een pergola, muur of schutting. Het is belangrijk klimrozen regelmatig te snoeien, zo blijven ze compact groeien en zullen ze bovendien extra veel bloemen maken. Houd een aantal hoofdtakken (gesteltakken) aan en buig die voorzichtig wat uit zodat ze enigszins horizontaal komen. Goed aanbinden. Drie tot 5 gesteltakken aan elke kant is genoeg, met een onderlinge afstand van 20-40 cm. Snoei de rest van de takken helemaal weg. Alle zijtakjes die uit de gesteltakken groeien in februari of maart tot op 10 cm afsnoeien. Op deze korte takjes verschijnen dezelfde zomer nog bloemen. In de zomer enkele oude takken wegsnoeien om zo ruimte te geven aan jonge scheuten. Houd bij voorkeur geen takken aan die ouder zijn dan drie jaar.

Lees meer over rozen snoeien. Of bekijk alle rozen in ons sortiment.
Heeft u een vraag? Stel hem ons bij de reacties hieronder! 

Foto snoeien en tekst: Modeste Herwig