Door allerlei redenen kan een heg aan de onderzijde kaal worden of ontstaat er een ‘gat’ in de haag. De plant krijgt bijvoorbeeld onderaan te weinig licht of er is sprake van uitval bij een nog jonge haag. Deze gaten kunt u opvullen met nieuwe aanplant.

Heeft u een bladverliezende haag dan kunt u zodra het blad van de takken is, de haag bij planten. Let er wel op dat u precies dezelfde soort aanschaft en gebruik liefst zo klein mogelijk plantmateriaal. Het voordeel is dat u in het najaar haagplanten met kale wortels, die direct uit de volle grond komen, kunt aanschaffen. Deze zijn in verschillende maten koop en minder duur dan planten in pot of met kluit.

Hoe plant u een haag

  • Maak voorzichtig een plantgat aan de voet van de haag, zonder de wortels van de goede haagplanten te beschadigen. Vul de uitgegraven aarde aan met Vivimus
  • Zet de nieuwe haagplant op de juiste diepte en druk stevig aan. Knip de top terug om een goede vertakking te bevorderen. Geef ruim water en vergeet de nieuwe aanplant niet in eventueel komende droge tijden.
  • Plant niet wanneer het vriest. 

Lees meer over het planten van een haag. 

Camouflage

Als kale takken aan de onderzijde van de haag een terugkerend probleem zijn, kunnen er ook lage, eventueel in vorm gesnoeide struiken voor de haag gezet worden om het probleem zo te camoufleren. Eenmaal kale takken zullen geen nieuw blad meer vormen.

Klik hier voor de video van Directplant over het aanplanten van een haag. Of bekijk hem direct hieronder.