Maak gebruik van de hoogte en denk eens aan het plaatsen van een klimrek voor planten. Een klimelement in de border is een echte blikvanger.

Een klimrek voor planten kan goed in een vaste plantenborder toegepast worden als houvast voor klimplanten. Zo maak je ook gebruik van de hoogte en is er nog meer ruimte voor fraaie planten in de tuin. Achter in de border zorgt zo’n klimelement voor extra hoogte, maar het element kan ook als blikvanger in een lagere begroeiing staan.

Geschikte klimmers

  1. bosrank (Clematis)
  2. kamperfoelie (Lonicera)
  3. jasmijn (Jasminum officinale)
  4. passiebloem (Passiflora caerulea)
  5. klimroos (Rosa)

Voor een snel effect kun je zo’n klimkolom laten begroeien door eenjarigen, zoals de pronkerwt (Lathyrus) en kanariekers (Tropaeolum peregrinum).

Klimrek maken of kopen

Klimelementen zijn kant-en-klaar te koop, maar zijn ook eenvoudig zelf te maken van wilgentenen, hout of metaal. Bijvoorbeeld van enkele stevige palen en trellis latwerk, misschien zelfs in een fraaie kleur geschilderd. Zorg er altijd voor dat het klimrek stevig staat. Maak een ruim plantgat voor de klimmer en leid de twijgen vooral in het begin langs en door het element.

Tip Een klimrek voor planten is ook leuk toe te passen in een royale bloempot. Denk hierbij ook eens aan een klimmende kuipplant, zoals de Bougainvillea.

Een selectie van Clematis vindt u in onze webshop.