Bloeiende bomen staan symbool voor de lente. Bloesembomen zijn er in verschillende kleuren. Meestal worden later in het jaar vruchten gevormd. Dit kan fruit zijn, maar ook besjes of andere niet-eetbare vruchten. 7 mooie bloeiende bomen op een rij!

Wat is het voorjaar zonder bloesem? Kleurt de bloesempracht van de sierkers, zijn de takken van de kornoelje overladen met bloemen en ontdek je de paarse bloemen van de Judasboom, dan is het lente in de tuin.

De mooiste bloeiende bomen

  1. Peer, Pyrus communis. De peer is een van de mooiste fruitbomen. In april zijn de takken overladen met witte bloesem, vanaf eind augustus rijpen de heerlijke vruchten.
  2. Japanse sierkers, Prunus serrulata. De meest opvallende bloesemboom, de bloei valt in april-mei. 
  3. Meidoorn, Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’. Een langzaam groeiende boom tot zo’n 4 meter, de kleine rozerode bloemen verschijnen in juni en zitten in dichte tuilen. 
  4. Kweepeer, Cydonia oblonga. Een struik of kleine bloeiende boom met grote witte bloemen in april-mei. Gele, peervormige vruchten rijpen in september en oktober. 
  5. Sierappel, Malus floribunda. Een kleine boom met sierlijk overhangende takken, lichtroze bloemen in april-mei. In de nazomer kleine groengele appeltjes met een rode blos krijgen. 
  6. Judasboom, Cercis siliquastrum. De paarse vlinderbloemen zitten in april-mei op korte steeltjes, bijna direct op de nog kale takken. In de nazomer volgen paars getinte peulen. 
  7. Japanse Kornoelje, Cornus kousa. In mei-juni is de kornoelje echt een blikvanger in de tuin dankzij de grote witte of roze schutbladen. Later framboosachtige vruchten. 

Meer bloesem? Er zijn ook struiken met bloesem en dus kleurige vruchten vanaf de nazomer. Bekijk hier ons complete aanbod bloeiende bomen.