Roze rozen zijn prachtig in de tuin. Ze bloeien lang, geuren en kunnen ook afgesneden worden voor in een vaas. Moeilijk kiezen? Wij selecteerden alvast 8 mooie soorten.

De benaming van de kleur roze komt van de roos: de meeste rozensoorten bloeien met roze bloemen. Roze rozen staan symbool voor geluk, jeugdigheid en romantiek, ze zijn favoriet voor een zomers boeket. Maar in de tuin zijn roze rozen ook fantastisch, vooral omdat ze van juni tot in oktober bloeien. Roze rozen zijn prachtig in de bloemenborder maar kunnen ook goed in perken, plantvakken en potten groeien. Ze zijn heel verrassend met vaste planten te combineren, bijvoorbeeld met vrouwenmantel (Alchemilla mollis), duizendblad (Achillea millefolium), anjers (Dianthus), ezelsoren (Stachys byzantina) en kruiden zoals rozemarijn en marjolein. Denk ook eens aan een roze stamroos, daar is altijd wel een plekje voor te vinden omdat het stammetje nauwelijks ruimte inneemt.

8 mooie roze rozen

  1. Een van de bekendste en sterkste roze rozen is Rosa ‘Bonica’, de fijne roze bloemen verschijnen de hele zomer door. 
  2. Rosa ‘A White Shade of Pale’ is heel zacht roze, bijna wit. 
  3. Rosa ‘Angel Eyes’ is een recente Britse introductie, roze met een donkerroze hart en heerlijk geurend.
  4. Rosa ‘Pink Blanket’ heeft enkele bloemen met een hartje vol gele meeldraden, deze heesterroos is op stam gekweekt. 
  5. De naam van deze trosroos op stam Rosa ‘Sexy Rexy’ vergeet je niet zo snel.
  6. Rosa ‘Rainy Day’ heeft een volle roze tint en bloeit goed door. 
  7. Rosa ‘Riverdance’ bloeit intens roze, groeit compact tot 50 cm. 
  8. Rosa ‘The Fairy’ is een miniatuurroos met kleine bloemen, niet hoger dan 50 cm en ook als stamroos 'The Fairy' leverbaar.

Bekijk direct al onze rozen in het sortiment. Heeft u een vraag, stel hem ons hieronder bij de reacties!

Exclusief geschreven voor Directplant.nl door Modeste Herwig. Foto van verschillende rozen gemaakt door Bloemenbureau Holland.