De roos is de koningin van de bloemen, het symbool van schoonheid en liefde, en bovendien een van de meest geliefde tuinplanten. Dat geldt zeker voor de romantische rozen van David Austin of Engelse rozen.

Deze struiken met grote geurige bloemen zijn gekweekt door de beroemde Engelse kweker David Austin. Hij heeft oude rozen gekruist met moderne rozen. Ze hebben het uiterlijk van de prachtige, maar kort bloeiende oude rozen, de dik gevulde bloemen geuren bovendien heerlijk. In tegenstelling tot de oude rozen bloeien de Engelse rozen wél goed door: van juni tot in het najaar.

David Austin-rozen zijn in de mooiste kleuren verkrijgbaar, van pasteltinten tot fris geel en diep paars. Deze bijzondere rozen zijn ook op stam verkrijgbaar, zo is er dus voor elke plek wel een geschikte Engelse roos. Bij Directplant hebben we een aantal prachtige Engelse rozen:

David Austin

Verzorging van David Austin-rozen

De belangrijkste eisen die David Austin-rozen aan hun omgeving stellen zijn voedzame, liefst kalkhoudende grond en veel zon. De beste planttijd is oktober/november, struiken in pot kunt u echter het hele jaar door planten. Voor een mooi resultaat worden rozenstruiken vaak in groepjes geplant, houdt als plantafstand ongeveer 75 cm aan.
Maak voor elke roos een flink plantgat (50 x 50 x 50 cm) en verbeter voor het planten de grond met oude koemest en bijvoorbeeld bladaarde of rozengrond. Plant de roos zo diep dat het oculatiepunt (de verdikking boven de wortels) zo’n vijf centimeter onder de grond komt.
Geef meteen ruim water.

David Austin rozen bemesten

Een juiste bemesting is heel belangrijk. Leg ’s winters oude koemest of koemestkorrels rond de struik, geef in het vroege voorjaar beendermeel of een gemengde organische mest en mest in juli bij met speciale rozenmest.
In maart worden de rozen teruggesnoeid. Knip vanaf het derde jaar na aanplant jaarlijks een derde van de takken af. Zomersnoei die voor alle rozen geldt: snoei uitgebloeide bloemen weg tot op het eerst blad dat is samengesteld uit vijf blaadjes.

TIP De wat lagere David Austin rozen kunnen ook goed in een ruime pot gekweekt worden. De pot moet wel een inhoud hebben van minimaal 20 liter. Geschikt voor potcultuur zijn onder andere Rosa ‘Mary Rose’ (lichtroze), ‘Graham Thomas’ (geel) en ‘Gertrude Jekyll’ (roze).

Zoek bij onze rozen naar Engelse rozen voor de David Austin rozen in ons assortiment. Liever een andere roos? Bekijk dan al onze rozen!