Buxus snoeit u minimaal twee keer per jaar voor een mooie volle plant. Dit geldt voor een speciale snoeivorm of voor een strakke buxushaag. Vaker snoeien mag natuurlijk ook! 

Wanneer buxus snoeien

Door regelmatig snoeien blijft een buxus dicht vertakt en mooi vol. Voor een strakke vorm kan een buxushaag twee keer per jaar gesnoeid worden, in mei en in september. Vaker mag ook als u een strakke vorm wenst, u kunt dan tussen eind mei en begin september drie tot vier keer snoeien. Na september zal de Buxus niet zo hard meer uitlopen, zo gaat de haag strak de winter in.

TIP Bij buxusbollen, kubussen en andere snoeivormen is drie keer per jaar snoeien aan te raden: in mei, juli en september. Voor ronde vormen is het handig de schaar op zijn kop te houden. Bekijk het resultaat af en toe van een afstandje en werk details bij met een fijne schaar. 

Lees ook: het in een vorm snoeien van Buxus

Hoe buxus snoeien

Gebruik altijd vlijmscherp gereedschap, heel handig is een speciale buxusschaar. Snoei het liefst bij bewolkt weer, het blad kan namelijk verbranden in felle zonneschijn en wordt dan geel. Wordt het erg zonnig na de snoeibeurt leg dan tijdelijk vliesdoek over de haag, of sproei de buxus regelmatig nat. Bij hogere hagen kunt u de bovenzijde iets smaller snoeien dan de onderzijde, dan komt er overal voldoende zonlicht bij. Vindt u het lastig recht te snoeien, dan kunt u een touwtje spannen langs de haag om u te helpen horizontaal te blijven. Vergeet ook niet om uw Buxus te bemesten na de snoeibeurt, zo blijft uw haagje gezond en groen.

TIP Leg tijdens het snoeien een oud laken, een zeil of karton naast de haag, zo is het knipsel snel op te ruimen.

Video over het snoeien van Buxus

Ga hier direct naar al onze Buxus in de webshop. Op zoek naar planten die lijken op Buxus? Kijk dan bij de alternatieven voor Buxus