De prachtige bloemen van azalea’s verschijnen afhankelijk van het weer eind april of in mei. De wetenschappelijke naam van de azalea is Rhododendron. Er zijn verschillende groepen te onderscheiden, onder andere Japanse azalea’s en Mollis-azalea’s.

Japanse azalea

De Japanse azalea’s zijn vrij kleine wintergroene struiken met glimmende blaadjes. De bloei valt van begin mei tot in juni. Plant deze azalea’s in de halfschaduw op een beschutte plek in zure, humusrijke grond die nooit uitdroogt. Heel mooi zijn Rhododendron 'Madame van Hecke’ met zacht roze bloemen en de wit bloeiende Rhododendron 'White Lady’. Onmisbaar in een Japanse tuin natuurlijk, maar ook prachtig om een perk mee te vullen.

Rhododendron ‘Mollis’

De Mollis azalea’s vallen op door de grote bloemtrossen vol trechtervormige bloemen, maar zeker ook door de fantastische geur die de bloemen verspreiden. Deze struiken kunnen uiteindelijk zo’n 1,5 meter hoog worden en verdragen ook schaduw. Het blad valt in de herfst af, maar krijgt eerst nog een fraaie herfstkleur. Er zijn verschillende tuinvormen in oranje, rood en roze. Prachtig om een heesterborder mee te vullen, of om onder bladverliezende bomen te planten. Zorg wel voor humusrijke grond.

Onder de azalea’s kunnen wintergroene bodembedekkers groeien, zoals de goudaardbei (Waldsteinia ternata). Zo heeft u nauwelijks onderhoud aan de beplanting.

TIP Gebruik bij het aanplanten Vivimus voor zuurminnende planten

Ga direct naar alle Rhododendron in ons sortiment