Een witte roos combineert mooi met andere planten in de border; wit komt naar voren uit het groen, waardoor de bloemen goed te zien zijn. Wij zetten 6 witte rozen die doorbloeien alvast op een rij. 

Wat is er mooier en puurder dan een witte roos? Witte rozen staan symbool voor zuiverheid, onschuld en waarheid. Ze zijn de basis van veel bruidsboeketten, maar passen ook in elk zomers boeket en mogen niet ontbreken in een rozentuin. Vooral witte rozen die geuren zijn een prachtige aanvulling voor een border met vaste planten, zijn een perfecte keuze voor een buxus vak of voor een royale pot op het terras. Denk ook eens aan een witte stamroos, op de grond neemt deze roos nauwelijks ruimte in. Er is dus altijd wel een plekje voor te vinden. Omdat wit een neutrale kleur is zullen witte rozen goed combineren met alle andere bloemkleuren. Met zacht roze, groengeel en lila ontstaan romantische combinaties. Wit met rood of oranje is heel pittig en wit maakt helder geel en blauw extra fris.

Witte roos in de tuin

Voor de tuin is er een ruime keuze aan witte rozen, de een nog mooier dan de andere.

  1. Heel fraai voor de border is Rosa ‘Maria Mathilda’ met half gevulde zuiverwitte bloemen.
  2. De trosroos Rosa ‘Wedding Rose’ doet aan een bruidsboeket denken, het is een sterke roos die op een stam is gekweekt.
  3. De Engelse roos Rosa ‘Winchester Cathedral’ is romantisch dik gevuld en geurt heerlijk.
  4. Rosa ‘Kent’ is een compact groeiende patioroos die heel goed in een pot groeit. Deze charmante roos is ook op stam verkrijgbaar.
  5. Rosa ‘Crystal Fairy’ is de witte vorm van de bekende roze ‘The Fairy’, een miniatuurroos met een waterval van kleine gevulde bloemen.
  6. Zoek je een witte klimroos dan is Rosa ‘Climbing Schneewittchen’ een goede keuze.

Al deze witte rozen bloeien goed door, je kunt bloemen verwachten van juni tot aan de eerste nachtvorsten.

Bekijk hier al onze rozen

Exclusief geschreven door Modeste Herwig voor Directplant.