Rucola biologisch-BIO
Rucola kan al heel vroeg geplant worden en heeft weinig warmte nodig om te groeien. Stelt niet veel eisen aan de grond, doet het ook uitstekend in potten of bakken.
Wordt ongeveer 20-50 cm hoog en bloeit met kleine gele bloemen. Er kan al binnen enkele weken blaadjes van geplukt worden en als de hartjes intact blijven kan er meerdere keren geoogst worden.
Zowel het blad als stengel kan worden gegeten en de smaak van rucola is lekker pittig, iets bitter en nootachtig. De smaak wordt sterker naarmate de plant ouder wordt.
Rucola is niet lang houdbaar en blaadjes worden weer fris als ze even in een bad met koud water worden gelegd.
Wordt veel gebruikt als smaakversterker op brood met kaas, ham of tomaat of als garnering bij carpaccio of pizza, maar is ook ideaal om te mengen met andere sla soorten.
Gestoofd of gewokt met olijfolie kan het een pittige smaakmaker zijn voor soepen, sauzen en warme bijgerechten.