Tuinkalender augustus

tuinkalender augustus

In deze tuinkalender voor augustus staan klusjes die u nu kunt doen. Deze maand is het vooral genieten van alles wat bloeit in de tuin!

Augustus is de zomermaand bij uitstek en in de tuin is het nu volop genieten. De rozen zijn bezig met hun tweede bloei, er zijn nog veel vaste planten die nu bloeien, eenjarigen bloeien volop en de siergrassen zijn prachtig. In de moestuin is van alles te oogsten, zoals tomaten, courgettes en kruiden. De zomer is nog lang niet voorbij!

Tuinkalender augustus

  • Bind de jonge scheuten van klimplanten aan, in ieder geval voor de winter.
  • Knip de lange jonge scheuten van de blauwe regen terug tot op vijf bladeren.
  • Sommige planten vormen grote hoeveelheden zaad, dit kan in het voorjaar voor veel extra werk zorgen doordat er ontelbaar veel zaailingen opkomen. Knip de zaden af voordat ze rijp zijn, om uitzaaien te voorkomen.
  • Snoei lavendel terug na de bloei, zo blijft het struikje compact.
  • Augustus is een goede maand om graszoden te leggen.
  • Maak in augustus stekjes van Pelargonium, Fuchsia, oleander, siernetel en kruiden zoals rozemarijn, lavendel en citroenverbena.
  • Knip uitgebloeide bloemen weg bij eenjarigen en geef ze plantenvoeding voor een extra rijke bloei.
  • Bloeit er nu weinig in de tuin? Kijk eens naar laat bloeiende soorten zoals herfstanemonen, herfstaster en de monnikskap (Aconitum). Je kunt ze in september-oktober al in de tuin planten. 

Bekijk ook onze tuinkalenders voor de maanden januari, februarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovember en december.

Wat doet u nog meer in de tuin deze maand? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Exclusief geschreven door Modeste Herwig voor Directplant.

Gerelateerde producten
4 years ago
Reacties
tim
1 year ago at 09:54
Bedankt ik we gaan weer aan de slag. We hebben twee vlinderstruiken in de tuin staan, maar bij een ervan gaat het blad vervrommelen en de bloemen die eraan komen blijven klein en komen niet tot bloei. De andere, die aan de andere kant van de tuin staat doet het wel prachtig. Ik heb ze dit voorjaar beide teruggesnoeid. Maar het lijkt op een ziekte/tekort van iets?
Directplant
1 year ago at 09:54
Dit klinkt als een water tekort. Blijkbaar heeft een van de vlinderstruiken moeite om voldoende water te vinden. Geef de planten ruim water, bijvoorbeeld minimaal 1-2 keer per week. Het is beter om een paar eer heel ruim water te geven, dan elke dag een beetje. Als alleen de bladeren geel worden en niet oprollen, dan kan er ook nog sprake zijn van een voedingstekort. Dit komt echter veel minder vaak voor.
van den Berg
1 year ago at 15:06
Superhandig zo'n tuinkalender!
Directplant
1 year ago at 15:06
Bedankt!
A.Visser
3 years ago at 10:37
beste, Ik heb volgens mij een Bos Rododendron (met bont blad) Het lijkt of dat blad altijd verbrand (bruinig) De plant krijgt wel nieuwe scheuten, maar weinig bloei Ik heb al eens flink teruggesnoeid Wat te doen Groet, Anneke Visser
Directplant
3 years ago at 10:37
Bruine randen lijkt op verbranding, maar zou ook kunnen komen doordat er te veel (kunst)mest wordt gegeven. Geef veel, liefst regenwater zodat te veel voedingsstoffen weg kunnen spoelen. U mag ook een foto sturen naar info@directplant.nl dan kijken we even mee.
Gerard
4 years ago at 12:37
Bedankt voor de tuintips! Ik ga meteen mijn uitgebloeide Lavendel snoeien.

Plaats een nieuwe reactie

Scroll to top